Published On: Pet, sij. 18th, 2019

Zajedno do uspjeha

Današnja zbivanja na političkoj sceni općenito, a poglavito odnos političkih elita prema braniteljskoj populaciji, ni u najmanju ruku nisu zadovoljavajući za nas, već se i nadalje na sve moguće načine pokušava unjeti nemir i razdor u braniteljsku populaciju.

Svjedoci smo svakodnevnog napada na branitelje, od strane pojedinih ne vladinih udruga i pojedinaca, a u koje napade predvode nekakvi Pupovci, Stanimirovići, Đakule, Pusići, Markovine,Teršeličke, Puhovski, Milakovići i njima slični, a sada se tim napadima, omalovažavanju i vrijeđanju priključio i jedan dio članova stranke koja se naziva “domoljubnom”, koja se ponaša kao da ima ekskluzivno pravo i monopol na Domovinski rat i sve što je vezano uz uspostavu samostalne i suverene Države Hrvatske, te njihovi koalicijski partneri, uz svesrdnu asistenciju i odobravanje onih od kojih smo se to najmanje nadali.

Nije im dosta što su nas prevarili, razjedinili, što manipuliraju sa nama i što muče nas žive, već su se, bez imalo srama i pijeteta, okomili i na naše poginule prijatelje , suborce i „braću po oružju“ – naše heroje, što je kulminiralo micanjem Spomen ploče poginulim pripadnicima HOS-a u Jasenovcu, a koji su mučki mučeni i ubijeni u obrani voljene nam Domovine Hrvatske, od strane pripadnika četničkih postrojbi i članova stranke SDSS koja je danas u koalicijskoj vladi RH-a.

Već u nekoliko svojih objava i komentara, naveo sam da više ne vjerujem političkim elitama i njihovim obećanjima, bez obzira iz koje stranke dolazili, a iz razloga što su nas već nebrojeno puta prevarili i jer se prema nama odnose “maćehinski”, kao prema neželjenom djetetu, te sustavno provode politiku „Razjedini pa vladaj“.

U vrijeme provođenja izbornih kampanja, vrijeme obljetnica i sjećanja, našim političkim elitama su puna usta branitelja i brige o njima, a kad se svjetla reflektora ugase, sve ostaje po starom, a o braniteljima se ne vodi adekvatna skrb i briga, već ih se ostavlja na milost i nemilost našem ne učinkovitom birokratskom aparatu, kao da su oni jedini ti koji su zaslužni što je naša Domovina međunarodno priznata država.

Krajnje je vrijeme, da se skockamo, stavimo glave skupa, zamislimo i zapitamo koliko smo i mi sami za sve ovo odgovorni jer smo godinama šutjeli i zabijali glave u pijesak kao da se to nas ne dotiče, te do kada ćemo samo šutjeti i nijemo promatrati kako nas se “cipelari”, od strane onih koji danas obnašaju visoke dužnosti u državnim institucijama, upravo zahvaljujući nama koji smo stali u obranu Domovine kad joj je bilo najteže, dok oni za to nisu imali volje, odlučnosti niti hrabrosti, već su se sakrivali po podrumima i skloništima.
Više nema mjesta niti vremena međusobnim prozivanjima i podjelama.

Uzroke ovakvog stanja znamo, posljedice svakodnevno osjećamo, te više nema potrebe da gubimo energiju i vrijeme na ono što je bilo, nego se moramo koncentrirati na ono što je danas i što ćemo poduzeti sutra, jer nisam siguran da će „političke elite“, uz svesrdnu asistenciju svojih „satelita i podobnika“ na ovome stati.

Svakodnevno se zalažemo da se takav maćehinski odnos „političkih elita“ prema braniteljima promjeni, te ćemo i nadalje inzistirati da se hrvatske branitelje i članove naših obitelji cijeni i poštuje.

Kako bi uspjeli u svojim nakanama i ostvariti zacrtane ciljeve, potrebno je da prestanemo sa međusobnim sukobima i prepucavanjima i da se okupimo u što većem broju, kako bi postali prepoznatljiv i respektabilan čimbenik u javnom životu, te se adekvatno suprotstavili političkim elitama i onima koji nas svakodnevno omalovažavaju, vrijeđaju, koji gaze naše dostojanstvo i mrze sve što je Hrvatsko.

Snaga nisu samo entuzijasti i pojedinci koji svakodnevno promiču ideju zajedništva i potrebu ujedinjenja svih hrvatskih branitelja, naša snaga ste svi Vi, naši suborci, koji smo zajedno dijelili sve dobro i zlo 90-ih godina, kako bi se što učinkovitije suprotstavili srbočetničkoj i yugokomunističkoj agresiji.

Ovom prilikom apeliramo i pozivamo sve Vas ponaosob, kao i sve braniteljske udruge proizašle iz Domovinskog rata, koje dijele naše stavove, da se aktivno uključite u promicanje ideje zajedništva i ujedinjenja hrvatskih branitelja, te postanete dio ekipe koja pokušava promjeniti ovo, po nas, nepovoljno stanje, a ujedno i doprinositi boljem sutra.

Više puno vremena nemamo, ako želimo spasiti što se spasiti da. To je naša obaveza zbog naših poginulih suboraca, da njihova žrtva ne bude uzaludna, zbog mladih i budućih naraštaja, zbog jedine nam Domovine Hrvatske i na kraju zbog našeg duševnog mira i nas samih.

Hrvatska je iznad svega, samo Bog je od nje veći, a hrvatski narod preći”.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Rukomet 2019: RASPORED i točne satnice drugog kruga Svjetskog prvenstva

Hrvatska reprezentacija igra na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj. Hrvatska rukometna reprezentacija prošla je drugi krug Svjetskog prvenstva 2019. U...

Close