Published On: Pet, svi. 18th, 2018

Započeo trodnevni „Simpozij stručnjaka koji pružaju skrb hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata

Započeo trodnevni „Simpozij stručnjaka koji pružaju skrb hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata, zakonski okviri i EU projekti“

Ministar Medved je u uvodnom obraćanju istaknuo kako Ministarstvo hrvatskih branitelja ima u pripremi niz projekata uz potporu sredstava iz EU fondova koji će se prezentirati na Simpoziju

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja u četvrtak, 17. svibnja, započeo je trodnevni „Simpozij stručnjaka koji pružaju skrb hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata, zakonski okviri i EU projekti“.

Simpozij se organizira u sklopu provedbe EU projekata „Jačanje kapaciteta stručnjaka koji pružaju psihosocijalnu skrb za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata – Faza 1“ i „Stručno usavršavanje djelatnika Ministarstva hrvatskih branitelja“.

Uvodnim obraćanjima okupljenima, simpozij su otvorili ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar uprave Lovro Kuščević te predsjednik odbora za branitelje Grada Zagreba Miodrag Demo.

Ministar Medved je u svom obraćanju rekao kako Ministarstvo hrvatskih branitelja intenzivno radi na promicanju i zaštiti prava i interesa hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Naglasio je i to kako je primjena novog Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji u punom jeku te je dodao: „Zakonom smo nastojali odgovoriti na sve poteškoće uočene u postojećem sustavu skrbi za braniteljsku i stradalničku populaciju te na nove izazove, s ciljem poboljšanja kvalitete života najzaslužnijih za stvaranje suverene i samostalne Republike Hrvatske.”

Slika
Ministar uprave Lovro Kuščević je pozvao sve urede državne uprave da budu na raspolaganju te naglasio da svi službenici i dužnosnici u Hrvatskoj imaju trajnu zadaću biti na raspolaganju hrvatskim građanima i pomoći im u ostvarenju njihovih prava i u realizaciji njihovih projekata, a naročito hrvatskim braniteljima koji su sol našeg naroda. Ministar Kuščević je dodao da je na ovom Simpoziju prisutno nekoliko ministarstava s ciljem da se pokaže zajedništvo hrvatske Vlade u provedbi Zakona o hrvatskim braniteljima.

Slika

Predsjednik Odbora za branitelje Grada Zagreba Miodrag Demo se zahvalio ministru Medvedu rekavši kako se donošenjem novog Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, hrvatski branitelji nemaju čega bojati u budućnosti.

Slika
Ciljevi ovog Simpozija su analizirati načine primjene Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji te osigurati jedinstveno postupanje nadležnih tijela u njegovoj primjeni, analizirati dostupne mogućnosti koje pružaju EU fondovi za hrvatske branitelje i stradalnike iz Domovinskog rata u razdoblju do 2020. te informirati o novim mogućnostima do 2030. godine, analizirati dostupne mogućnosti plasmana i promocije proizvoda zadruga hrvatskih branitelja kao i korištenje mjera za braniteljske zadruge i OPG-ove te provesti prezentacije i radionice za jačanje kapaciteta stručnjaka koji braniteljskoj i stradalničkoj populaciji pružaju psihosocijalnu skrb.

Slika /FOTOGRAFIJE/2018/5 Svibanj/Simpozij/DSC_0385.JPG

Predavanja i prezentacije će, tijekom tri dana simpozija, održati predstavnici ministarstava hrvatskih branitelja, uprave, poljoprivrede, zdravstva, regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Osim predstavnika ministarstava, predavanja i prezentacije će održati i predstavnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Zavoda za vještačenje i profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Gradskog ureda za branitelje Grada Zagreba, Nacionalnog centra za psihotraumu, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Doma hrvatskih veterana te tvrtki Podravka d.d. i Pevec d.d.

 

Autor: MHB

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ivan Dragovoljac napisao:

    KOJA LAKRDIJA, ALI MOGLI BI USKORO I MEDVED I PLENKOVIĆ DOBITI NOGU!!!!!!!!!!

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
U Splitu predstavljena knjiga Marka Ljubića “Rasudbe hrvatske državnosti”

U velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu pred brojnom publikom, pjevanje himne “Lijepa naša domovino” označilo je najljepši uvod u...

Close