Published On: Pet, lip. 21st, 2013

Zbog mobitela ubio čovjeka i ‘zaradio’ 13 godina zatvora

zbog-mobitela-ubio-covjeka-zaradio-13-godina-zatvora-slika-1096632

Piše: ldp

Zbog ubojstva Ivice Čakarića te ranjavanja trojice njegovih prijatelja u kolovozu 2002. godine Marki je u petak nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 13 godina.

Tog ste dana više puta dolazili u kafić. Čekali ste da se žrtva pojavi. Kad se pojavio, napustili ste lokal, otišli po automatsku pušku te ga usmrtili s više hitaca s vrata kafića, kazala je sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Daniela Kustec obrazlažući presudu Fatmiru Markiju (29), javlja 24 sata.

Dan nakon ubojstva pobjegao je u Sloveniju pa na Kosovo gdje se skrivao do 2011. godine. Uhićen je prema međunarodnoj tjeralici u Albaniji gdje je krenuo na more. T

Sve je krenulo oko svađe oko mobitela koji je Marki, razočaran odbijanjem, oteo Snježani Tokić. Ona se požalila prijateljima Marku Šimunoviću i Ivici Čakarić koji su od doseljenika s Kosova, koji je u Zagrebu radio kao pekar, tražili da joj ga vrati. Jedan od njih ga je ošamario čime su ga uvrijedili i ponizili. Ipak, sa Šimunovićem se pomirio, no ne i s Čakarićem.

U namjeri da ga ubije nabavio je automatsku pušku, sačekao ga u kafiću Tajland u zagrebačkoj Dubravi te ga izrešetao s vrata. Pogodila su ga najmanje dva zrna te su mu probila oba plućna krila. Te su ozljede za Čakarića bile kobne. U blizini kafića odbacio je pušku s koje je prije toga obrisao otiske prstiju. U njegovoj sobi policija je tijekom pretrage pronašla spremnike za streljivo za tu pušku.

Krhotine stakla ozlijedile su još trojicu gostiju kafića zbog čega su Markija teretili i za dovođenje u opasnost. Olakotna okolnost bile su mu njegova mladost, neosuđivanost, što je u vrijeme događaja bio smanjeno ubrojiv, te što je otac malodobne djece. Sud mu je produžio boravak u pritvoru u kojemu je od uhićenja.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

 

Autor: Uredništvo

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Pravoslavni svećenik koji je tukao ovisnike dobio 20 godina zatvora

Branislav Peranović premlatio je Nebojšu Zarupca koji je od nanesenih ozljeda preminuo Pravoslavni svećenik Branislav Peranović (55) proglašen je danas...

Close