Published On: Uto, srp 23rd, 2019

Zekanović upitao Plenkovića: Zašto hrvatska javnost nije upoznata sa susretom lidera EU-a o migrantima?

Četrnaest zemalja EU-a, uključujući Hrvatsku, prihvatilo je u ponedjeljak francusko-njemački “mehanizam solidarnosti” kojim bi se rasporedili migranti po cijeloj Uniji, no prijedlog na razini cijelog EU-a ipak nije prošao, rekao je Reutersu izvor blizak francuskom predsjedniku.

Na neformalnom susretu europskih ministara vanjskih i unutarnjih poslova u Parizu nije postignut dogovor o mehanizmu kojim bi se kontrolirale migracije i riješilo pitanje migranata spašenih na Sredozemnom moru.

“Zaključak jutarnjeg sastanka je, u načelu, da je trenutno četrnaest država članica izrazilo suglasnost s francusko-njemačkim dokumentom”, rekao je novinarima francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Izvor blizak francuskom predsjedniku rekao je Reutersu da su uz Francusku i Njemačku, Finska, Luksemburg, Portugal, Litva, Hrvatska i Irska signalizirale jasnu namjeru prihvaćanja novog sustava.

Hrvatsku potporu francusko-njemačkog prijedloga komentirao je na svom Facebook profilu saborski zastupnik i čelnik Hrasta Hrvoje Zekanović.

“Javno pitanje predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.

Zašto hrvatska javnost nije izvještena o jučerašnjem sastanku četrnaest zemalja EU-a u Parizu? Je li istina da je jučer, 22. srpnja, Hrvatska prihvatila francusko-njemački mehanizam solidarnosti kojim će se raspoređivati migranti po cijeloj Uniji?

Zašto ostale zemlje EU nisu prihvatile ovaj prijedlog?

Navodno je na sastanku europskih ministara vanjskih i unutarnjih poslova u Parizu zaključeno da je četrnaest država članica suglasno s francusko-njemačkim dokumentom, a što piše u dokumentu hrvatska javnost ne zna!

Jučer Emmanuel Macron nije otkrio pojedinosti, ali je kazao da će nova inicijativa biti ‘brza’ i ‘automatska’.

Navodno su sporazum podržale Francuska, Njemačka, Finska, Luksemburg, Portugal, Litva, Hrvatska, Irska…

Naravno, ako predsjednik Vlade ne zna što događalo na sastanku u Parizu neka priupita ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana”, napisao je Zekanović.

Displaying 7 komentara
Have Your Say
 1. Zekanovicu i prije 5 Godina se potpisalo za Migrante ali ih nema pa nemoj dizat Laznu Uzbunu i kupit Poene. Hrvatska Granicna policija Odlicno Obavlja svoj Posal ali Ti i Tvoji Suverenisti nastojite sta vise Blatit Hrvatsku. 4 Godune si u Sabor sta si to napravija Dobro za Hrvatsku i Gradane NISTA. samo Skandale u Sabor a Amadmane Ja mislim da i neznate ih Pisat.

 2. Zrinka Kralj Zrinka Kralj napisao:

  Nedjeljko to traje 30 godina aktivno

 3. Zrinka Kralj Zrinka Kralj napisao:

  Eto sad znamo što je demokracija. Prodali nam priču.

 4. Ema Mislinic Ema Mislinic napisao:

  Prokletstvo na njima

 5. Mladena Gavran Mladena Gavran napisao:

  Sramota, kroje našu sudbinu mimo nase volje…..

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
FOTO Veterani 113. šibenske brigade u Belenićima obilježili 27. godišnjicu obrane Juga…

FOTO Veterani 113. šibenske brigade u Belenićima obilježili 27. godišnjicu obrane Juga…Prisjetili se heroja Josipa Dragičevića i Ivana Siničića kao...

Close