Published On: Čet, sij. 2nd, 2014

Željka Kerum kao direktorica oštetila državu za 17 milijuna kuna

1e4ff9e8c96df9b67c4b40b26c341d07

Željka Kerum je od 30. 11. 2012. do 25. 4. 2013. kao direktorica trgovačkog društva Kerum, iako je znala da je račun tvrtke blokiran, pogodovala vjerovnicima i naložila plaćanje cesijama prema 25 tvrtki

Željka Kerum, nećakinja bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma, optužena je zbog počinjenja kaznenog djela pogodovanja vjerovnicima.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu stavlja joj na teret da je od 30. studenog 2012. do 25. travnja 2013. kao direktorica trgovačkog društva Kerum, iako je bila svjesna neprekidne blokade žiro-računa i znajući da prioritet naplate imaju vjerovnici prema Očevidniku o redoslijedu plaćanja FINE, među kojima je Republika Hrvatska na drugom mjestu, naložila plaćanja cesijama vjerovnicima, kojih je bilo 25, odnosno trgovačkim društvima, a u ukupnom iznosu većem od 20 milijuna kuna te kompenzacijama dvojici vjerovnika, odnosno trgovačkih društava u ukupnom iznosu većem od 21 milijun kuna.

To je učinila u vrijeme kada je trgovačko društvo Kerum imalo nepodmirenih dospjelih dugovanja prema državi koja je imala prioritet naplate u odnosu na isplaćene vjerovnike u iznosu od oko 17 milijuna, za koji je iznos oštetila proračun Republike Hrvatske.

Željka Kerum na mjesto direktorice tvrtke Kerum došla je 2012. godine, kada je zamijenila svoju tetu Nevenku Bečić koja je tu dužnost godinama obnašala.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Termometar pokazuje više od 50 stupnjeva!

Australski grad Oodnadatta u četvrtak je izmjerio više od 50 stupnjeva. Na jugu Australije toplinski je udar. Termometri su danas...

Close