Plenković došao kod Milanovića po mandat

16.07.2020. 12:04:00

Predsjednik bi Plenkoviću trebao dati mandat za sastavljanje vlade

Premijer Andrej Plenković danas oko 11:30 stigao je na Pantovčak, gdje će predsjedniku RH Zoranu Milanoviću predati 76 potpisa saborskih zastupnika kojima jamči da ima većinu za sastavljanje vlade. Ako sve bude u redu, predsjednik bi Plenkoviću trebao dati mandat za njezino sastavljanje.

S Plenkovićem su na Pantovčak stigli i njegovi najbliži suradnici Zvonimir Frka Petešić, predstojnik premijerovog ureda, njegova zamjenica Tena Mišetić, te glasnogovornik vlade Marko Milić. Nakon sastanka Milanovića i Plenkovića očekuju se izjave za medije, kao i detalji o tome kako će izgledati nova Vlada.

Neslužbeno se zna sastav vlade

N1 televizija već je objavila neslužbenu informaciju kako se broj ministarstva s 20 smanjuje na 16. U novoj Vladi trebalo bi biti nekoliko novih ministara, a sve je izglednije da će Ministarstvo obrazovanja preuzeti Radovan Fuchs. Više možete pročitati ovdje.

Milanović je ranije jutros primio predstavnike Državnog izbornog povjerenstva koji su mu uručili službene rezultate nedavnih parlamentarnih izbora.

Izvor: Telegram.hr/ Foto: Screenshot N1

Izvorni autor: Vedran Vrabec

Autor: