10 godina od postavljanja kamena temeljca - danas se blagoslivlja crkva u Čavoglavama!

20.09.2014. 11:50:14

Pratite uživo preko Radija Čavoglave putem Facebooka Deset godina nakon postavljanja kamena temeljca i četiri godine nakon blagoslova zvona šibenski biskup Ante Ivas blagoslovit će crkvu Hrvatskih mučenika u Čavoglavama. Svi vjernici pozvani su da se 20. rujna u 11 sati okupe oko biskupa šibenskog Ante Ivasa te da kao jedno srce i jedna duša proslave taj sveti i veličanstveni događaj blagoslova crkve Hrvatskih mučenika. Najavljeno da da će biti održana procesija, blagoslov crkve, posveta oltara i sveta misa. Za sve one koji sutra neće biti prisutni na blagoslovu crkve Hrvatskih mučenika u Čavoglavama, a duhom to žele biti, organizirano je praćenje uživo preko interneta live streaminga Radio Čavoglava. Prijenos uživo možete pratiti preko: ● Službene facebook stranice Marka Perkovića Thompsona ● Službene web stranice Marka Perkovića Thompsona - http://thompson.hr/ ● Web stranice župe sv. Ilije Kljaci kojoj pripada i crkva Hrvatskih mučenika u Čavoglavama - http://www.zupa-kljaci.com/ Izgled crkve temelji se na starohrvatskoj arhitekturi i graditeljstvu, a arhitekt Emil Šverko je za svoje djelo dobio i značajne nagrade. Na crkvi su 2010. godine postavljena vrijedna zvona koja su kupljena zahvaljujući donacijama vjernika, ali prvenstveno inicijativi i pomoći Marka Perkovića Thomsona. Najveće zvono teško 450 kilograma posvećeno je kardinalu Alojziju Stepincu uz čiji lik su ugravirane njegove riječi "U tebe se Gospodine uzdam". Srednje zvono težine 250 kilograma posvećeno je Sv. Iliji. Na njega su ugravirani stihovi Thompsonove pjesme - "Za njih se pomoli, nek' mi braća znaju, heroji se nikad ne zaboravljaju". Treće i najmanje zvono, teško 130 kilograma, posvećeno je Svetom Mihovilu, zaštitniku Šibenske biskupije i Svetom Benediktu, a na njemu se nalazi zekst "Za krst časni i slobodu zlatnu - A. D. 2010".  
  • Autor: A. Pranjić
  • Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.