11. MEMORIJALNI RIBOLOVNI KUP DARKO LISAC I RAJKO STARČEVIĆ

17.08.2022. 11:38:00

Na Bajeru živopisnom jezeru u Glini u nedjelju 7. kolovoza 2022. godine održano je tradicionalno natjecanje 11. Memorijalni ribolovni kup Darko Lisac i Rajko Starčević u organizaciji Športsko ribolovne udruge Glina kojoj je na čelu Branimir Jurinec.  Memorijal se održava u sjećanje na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Darko Lisac heroj Domovinskog rata poginuo je 4. kolovoza 1995. u osloboditeljskoj operaciji „Oluja“. Lisac je rođen 22. kolovoza 1972. godine, odrastao u selu Jukinec a nakon završene osnovne škole u Glini odlazi u Zagreb gdje završava srednju zrakoplovnu školu. U rujnu 1991 godine priključuje se obrani Domovine najprije kao pripadnik 153. brigade HV Velika Gorica, a potom kao pripadnik 162 brigade HV Zrin da bi se koncem studenog 1992. godine priključio izviđačkoj satniji 2. GBR Gromovi. Nažalost nije dočekao oslobođenje svog sela. Poginuo je kod sela Gora između Petrinje i Gline 4. kolovoza 1995. godine. Rajko Starčević heroj Domovinskog rata rođen je 30.5.1974. godine u Glini. 21. godišnji časnički namjesnik poginuo je u svojoj ulici nadomak svoje kuće kao pripadnik 2. GBR Gromovi oslobađajući Banovinu u akciji VRO „Oluja“ 4. kolovoza 1995. godine. Njihovu žrtvu nikad nećemo zaboraviti, a njihova imena pamtimo!

Memorijal ima međunarodni karakter budući da nastupaju natjecatelji iz Bosne i Hercegovine točnije iz Velike Kladuše. Natjecalo se osam ekipa: „Vidra“ Budaševo, „Štuka“ Topusko, „Glina“ I., HVIDRA Susedgrad, „Glina“ II., „Štuka“ Velika Kladuša, „Bjelka-GME“ Sunja i „Odra“ Lekenik. Pojedinačni pobjednik Kupa je Izet Velagić.

Prva tri mjesta osvojili su:

  1. „Štuka“ Velika Kladuša
  2. HVIDRA Susedgrad
  3. „Bjelka-GME“ Sunja

Nagrade za ukupnog pobjednika uručio je otac pokojnog Darka gospodin Janko Lisac, a nagrade za sektorska mjesta dopredsjednik udruge gospodin Nikola Gruborović. Pobjednicima je pehare uručio gradonačelnik Gline Ivan Janković. Nakon podjele nagrada druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak. Čestitke pobjednicima i ŠRU Glina na izvrsnoj organizaciji.

Autor: Zorica Gregurić

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: ŠRU Glina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.