12. listopada 1991. poginuo heroj Domovinskog rata Ivan Brdar

12.10.2017. 18:18:05

Ivan Brdar iz Livna, dragovoljac HOS-a i jedan od zapovjednika HOS-a u Vukovaru, heroj Vukovara i Domovinskog rata, poginuo na Sajmištu 12. listopada 1991. Bio je jedan od najhrabrijih bojovnika HOS-a u Vukovaru. On bi jednostavno znao reći da mu je dosadno, da je previše mirno i da ide malo k njima [četnicima] ''uručiti'' im par eksplozivnih ''poklona'' [bombi]. U jednoj od takvih noćnih akcija upao je u zasjedu te je ranjen, suborci su ga nosili do auta koji ga je trebao odvesti do bolnice no on je umro još dok su ga nosili. Njemu u čast 1. bojna HOS-a Rafael vitez Boban iz Livna preimenovana je u 1. bojnu HOS-a Ivan vitez Brdar. Izvor: Hrvatska Povijest - od A do Ž [embed]https://www.youtube.com/watch?v=KhL9dCy5uqQ[/embed]

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.