12. TOVARNIČKI JESENSKI FESTIVAL

27.09.2017. 19:55:36

Općina Tovarnik i Odbor za provedbu festivala pozivaju vas na „12. tovarnički jesenski festival“ koji će se ove godine održati 29. i 30. rujna u centru Tovarnika na prostoru malonogometnog igrališta. Na Festivalu će sudjelovati veliki broj izlagača i nastupati brojna kulturna umjetnička društva. U okviru Festivala održavaju se brojna popratna događanja, kao i brojna natjecanja: izbor najteže i najduže bundeve, izbor najbolje skuhanog pekmeza i najbolje pripremljenog graha. Najteža bundeva koja je pobijedila na ovoj manifestaciji imala je 630 kilograma, a ove godine se bira i najduža tikva. Kroz godine, na ovu manifestaciju se prijavljuje sve veći broj izlagača i natjecatelja, a ove godine očekuju se i oni iz Srbije, BiH, a ima najava da bi sudjelovati mogli i gosti iz Njemačke. Prijavite se na sva navedena natjecanja i osvojite vrijedne novčane nagrade, a sudjelovati mogu svi. Prijavnice se mogu preuzeti na stranicama općine ili u službenim prostorijama Općine Tovarnik. Koliki značaj ova manifestacija ima za ovaj dio Srijema govori činjenica da Festival raste iz godine u godinu, kako po broju izlagača, tako i po broju posjetitelja. U sklopu Festivala održavaju se brojna natjecanja: natjecanje za najtežu bundevu, natjecanje za najdužu tikvu, natjecanje za najbolje skuhani zeleni grah i natjecanje za najbolje skuhani pekmez. Pozivamo sve udruge, pravne osobe i zainteresirane pojedince da se prijave na navedena natjecanja i osvoje vrijedne novčane nagrade. Na Festivalu će kao i do sada sudjelovati veliki broj izlagača pekmeza, rakija, likera, vina, bundeva, meda, rukotvorina i drugih proizvoda. Za sve sudionike i posjetitelje osiguran je besplatan ručak – kuhani grah. U večernjim satima kulinarska atrakcija – bik s ražnja. Također, predstavit će se i brojna kulturno umjetnička društva, pučki pjesnik Đuro Kuveždić,  te bać´ Roka i did´ Tunja. U petak 29. rujna u 20:00 sati nastupaju Sinovi ravnice, a u subotu 30. rujna, također u 20:00 sati Colonia. Prijavnice za sudjelovanje u natjecanjima, kao i za štandove možete preuzeti osobno u Općini Tovarnik ili na našim web stranicama. Medijski pokrovitelji: HRV, Vinkovačka TV i Glas Slavonije. Dođite i uživajte na 12. tovarničkom jesenskom festivalu!

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.