14. siječnja: Dogodilo se na današnji dan

14.01.2014. 17:44:49

k

1992. NOVSKA

- Odmor "Žuna" pripadnika 3. bataljuna 1. A brigade ZNG "Tigrovi" u Lipovljanima ZAGREB

- RH je priznalo devetnaest država izvan EZ. - San Marino priznao je Hrvatsku. - U Zagrebu je otvoreno veleposlanstvo Republike Njemačke. Prvi veleposlanik bio je dr. Horst Veisel. - U Zagreb su stigli časnici za vezu UN kao prethodnica mirovnih snaga UN. - Predsjednik Tuđman uputio pismo predsjedniku Svjetskog židovskog kongresa Edgaru Bronfmanu u kojem ga moli da podrži priznanje samostalnosti Hrvatske. NEW YORK - U novinama "New York Times" američki Hrvati u suradnji s institutom "Ruđer Bošković" iz Zagreba objavili Apel 104 nositelja Nobelove nagrade za mir u Hrvatskoj.   1993. ZAGREB - Samostalnost i suverenost Hrvatske do danas priznalo 97 država, a ona je danas članica 62 međunarodne organizacije, iznose sredstva priopćavanja u povodu prve godišnjice uspostavljanja prvih diplomatskih odnosa Republike Hrvatske sa SR Njemačkom i Republikom Austrijom 15. siječnja. OBROVAC

- Otkriveno kako je bivša vlast Obrovca besplatno Srbima dijelila gradilišta uz more, čiji je rezultat 2.500 sagrađenih vikendica u Rovanjskoj, Maslenici, Mekoj Dragi, Šušnjaru, Ribnici i Karinu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.