14. veljače 2000. – BBB vratili ime Dinamo!

14.02.2017. 07:13:12

Točno prije 17 godina na Valentinovo je klubu iz Maksimirske 128 ponovno vraćeno ime Dinamo. Od 44 člana tadašnje skupštine za povratak imena Dinamo glasovalo je njih 43. Više od deset tisuća navijača je nestrpljivo čekalo ispred stadiona, a kada se pojavio sportski direktor Velimir Zajec i uzviknuo ‘Imamo Dinamo’ nastala je prava ludnica. Baklje, pjesma i veselje zavladali su podno maksimirskog zapada. Godinama su najvjerniji i najodaniji navijači Dinama vodili borbu za povratak imena. Točnije 3156 dana, otkako je 1991. na zahtjev prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana Dinamo promijenio naziv u HAŠK Građanski, a dvije godine kasnije u Croatiju. Boysi su se devet godina borili za povratak Dinama, od raznih peticija, protestnim paljenjem svečane lože na Maksimirskom stadionu, do građanskog neposluha u vidu nošenja Dinamovih obilježja koji se nikako nisu sviđali onima koji su ime i promijenili. Prema riječima Zlatka Canjuge pokojni predsjednik Tuđman mu je na samrti rekao: „Vrati djeci ime Dinamo.“

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.