19 HDZ-ovaca iz ogranka Žitnjak istupilo iz stranke: ‘Plenkovićev HDZ više nije demokršćanska stranka’

12.10.2018. 11:14:29

UOČI PROSVJEDA U VUKOVARU

Ivan Bedek, predsjednik HDZ-ova temeljnog ogranka Žitnjak, te još 18 članova tog ogranka jučer su istupili iz stranke. Kao razlog odlaska naveli su to da HDZ više nije demokršćanska stranka.

“Točno je, jučer smo u Gradskom odboru HDZ-a u Gundulićevoj zatražili da nas se izbriše iz baze članstva”  potvrdio je Bedek Jutarnjem listu. Kaže kako nezadovoljstvo traje već dulje, još otkad je donesena odluka o ratifikaciji Istanbulske konvencije. “Još u travnju sam podnio ostavku na sve funkcije u stranci. Očekivao sam da će se neke stvari možda promijeniti, ali nisu i zato sam sada odlučio napustiti HDZ” govori Bedek koji je u stranci bio od njenih početaka. Kaže da se ne slaže s politikom kakvu HDZ danas vodi, niti sa stalnim koaliranjem s HNS-om i SDSS-om, strankama, koje su, ističe, “suprotne njegovim uvjerenjima”. “Jedan od razloga odlaska je i taj što HDZ ne podržava skup u Vukovaru. Ja u tom skupu ne vidim ništa politički. Institucije treba natjerati da rade svoj posao. Da je bilo koja Vlada imala ikakve volje, u 27 godina bi nešto napravili”  govori Bedek, inače, i sam branitelj.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.