20. obljetnica Vojnog ordinarijata u Hrvatskoj

13.12.2017. 16:37:18

Dvadeseta obljetnica uspostave i djelovanja Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj svečano je obilježena u zagrebačkoj katedrali misnim slavljem koje je predvodio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan. Upozorio je na opasnost zaborava, ustvrdivši da ako jedan narod zaboravlja svoje branitelje koji su se za nj žrtvovali, onda se zajednički dom urušava i to ne može dobro završiti. Važno je njegovati i promicati spomen na osobe i događaje iz Domovinskog rata, jer je to temelj naše slobode i neovisnosti, naglasio je Bogdan. Dodao je kako nam spomen na prošlost otkriva Božju nazočnost u sadašnjosti i vraća nam nadu u budućnost te da nas na to poziva i vrijeme došašća. Radosni smo što je našu biskupiju utemeljio jedan svetac, papa Ivan Pavao II., istaknuo je Bogdan. Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je kako su Hrvatska vojska i crkva neraskidivo povezane od početka Domovinskog rata. Vjera puno znači hrvatskom vojniku i duhovna potpora mu je vrlo važna u obavljanju svih svakodnevnih složenih vojničkih zadaća. Vojni ordinarij na čelu s našim mons. vojnim biskupom Jurom Bogdanom prisutan je u svim aktivnostima Ministarstva obrane i Oružanih snaga i čestitam im 20. obljetnicu zajedničkog rada, poručio je Krstičević u izjavi novinarima nakon misnog slavlja. Misno slavlje započelo je ulaznom procesijom predvođenom Počasno zaštitnom bojnom čiji su pripadnici ponijelii Križ, a u procesiji su sudjelovala i tri službena stijega - Republike Hrvatske, Vatikana i Vojnog ordinarijata. Nazočni su bili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, potpredsjednik akademik Željko Reiner i potpredsjednik Sabora Furio Radin, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov, glavi ravnatelj policije Nikola Milina.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.