21. OBLJETNICA "MILJEVAČKE OLUJE" - P R O T O K O L

17.06.2013. 21:36:29

I ove godine miljevčani će športom i kulturnim sadržajima obilježiti 21. obljetnicu oslobođenja Miljevaca. Taj datum iz domovinskog rata kada je maestralnom akcijom oslobođeno cjelokupno područje Miljevaca, ili točnije, 108 četvornih kilometara, ostaje zlatnim slovima upisan u povijesti ovog cijelog kraja.

Akcija oslobođenja Miljevaca, u ljeto 1992. godine, bila je prva veća oslobodilačka akcija Hrvatske vojske u Domovinskom ratu. Oslobođeno je 108 četvornih kilometara, a okupatorske snage razbijene su i poražene već potkraj prvog dana akcije i za svega 48 sati potpuno je oslobođeno svih sedam miljevačkih sela, a neprijatelj je pretrpio velike gubitke.

U akciji je poginulo osam branitelja, a ukupno je još devet branitelja poginulo u borbama na Miljevcima od 1991. do 1993. godine. Tijekom Domovinskog rata ubijeno je i osam miljevačkih civila.

Pogledajte protokol povodom obilježavanja 21. obljetnice "MIJEVAČKE OLUJE", 21. LIPNJA. 1992. GODINE...

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

turnir-protokol

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.