22. obljetnica osnivanja Prve bojne dragovoljaca iz Domovinskog rata / PHOTO

29.06.2013. 09:45:43

U spomen na poginule hrvatske branitelje i prve dane organiziranog otpora agresoru danas (28. lipnja) je kod spomen obilježja poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Novoj Gradiški odano dužno štovanje svima onima koji su dali život za slobodnu i suverenu Republiku Hrvatsku.
Vijence su položili predstavnici grada Nova Gradiška, gradonačelnik Željko Bigović, zamjenici gradonačelnika Ljiljana Lukačević i Dario Ban, predsjednik Gradskog vijeća i ratni zapovjednik 121. brigade Hrvatske vojske Josip Mikšić, zapovjednik Gardijske oklopno mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković i zamjenik predsjednika Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata Jozo Bungić. Dužno štovanje poginulima odali su i predstavnici temeljne i specijalne Policije iz Domovinskog rata, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici javnih ustanova s područja grada. Nakon minute šutnje, riječi je molitve predvodio vlč. Perica Matanović, župnik župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije i dekan Novogradiškog dekanata, a dužno je štovanje odano i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Novogradiška dragovoljačka bojna ustrojena je 28. lipnja 1991. godine. Nakon toga postala je 3. brojna 108. brodske brigade, a ustrojem 121. novogradiške brigade Hrvatske vojske njezina Prva bojna. Slabo naoružani, neki u tenisicama i trapericama, ali s velikom voljom i željom da obrane svoje, djelovali su borbeno na području Okučana, Gornjih Bogićevaca, Gređana i Stare Gradiške. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.