Matić: tisuću prijava protiv lažnih branitelja

15.05.2013. 00:25:51

KOPRIVNICA, 14. svibnja 2013. - Ministar branitelja Predrag Matić izjavio je danas u Koprivnici da ima tisuću prijava protiv lažnih branitelja koje razmatra policija i državna odvjetništva te je najavio ispravljanje na popisu netočno određenoga ratnog puta mnogih branitelja. "S najčasnijeg popisa koji je Hrvatska objavila moraju se maknuti oni kojima ondje nije mjesto. Postoje i određeni problemi jer mnogima nije točno određen ratni put, to se mora ispraviti", rekao je ministar Matić tijekom današnjeg posjeta Koprivnici, gdje je, kako je dodao, došao na poziv lokalne zajednice kako bi razgovarao s braniteljima. Istaknuo je da je "ova vlada u godinu i pol za branitelje donijela pozitivne korake i rješenja koja su poboljšala njihova statusna prava". Gospodarsku krizu, ocijenio je, branitelji nisu osjetili jer nisu smanjena njihova prava. Ministar Matić se nakon dolaska u Koprivnicu sastao s predstavnicima braniteljskih udruga, koji su mu iznijeli svoja zapažanja, primjedbe i probleme vezane uz status i stambenu problematiku. Glavna tema razgovora bio je spomenik braniteljima, čija je gradnja već najavljena u Koprivnici. "Neki koraci su već pokrenuti od grada, a aktivno će se uključiti i Ministarstvo branitelja. Ove godine ćemo s 50 tisuća kuna sufinancirati izgradnju projektne dokumentacije, no vidjet ćemo hoće li spomenik biti zgotovljen do početka studenoga, kada grad slavi svoj rođendan", rekao je ministar Matić. Zanimljiv prijedlog, koji je ministar na kraju i prihvatio, iznijela je Udruga djece poginulih branitelja, a on se odnosi na izgradnju spomen-sobe za poginule branitelje 117. brigade te drugih postrojba u kojima su sudjelovali Koprivničani. (Hina)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.