26. obljetnica tragične pogibije pripadnika PP Beli Manastir

13.08.2017. 18:11:27

Svetom misom u crkvi sv. Martina i polaganjem vijenaca podno spomenika ispred Policijske postaje Beli Manastir u nedjelju, 13. kolovoza, obilježena je 26. godišnjica tragične pogibije dvojice pripadnika PP Beli Manastir. Toga dana su iz zasjede ubijeni policajci Marijan Kuzman i Zoran Sinanović koji su bili u redovitoj policijskoj patroli ispred vojarne u Belom Manastiru. “Ovdje ispred PP Beli Manastir odajemo poštovanje i zahvalnost prema policajcima koji su dali svoje živote za slobodu Domovine. Posebno je važno naglasiti da je 5. Policijska postaja kao borbena postrojba ostala cijeli rat štiti Osijek te su dali izniman doprinos za slobodu Slavonije i Baranje, kao i Hrvatske”, rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je prisustvovao polaganju vijenaca. Ratni zapovjednik PP Beli Manastir Anto Prgomet rekao je kako su stradali policajci ubijeni dok su obavljali svoje redovite radne zadatke i to iz zasjede. “Bio je to i krvavi početak velikosrpske agresije na Baranju”, rekao je Prgomet. Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob naglasio je kako su dvojica policajaca, Marijan Kuzman i Zoran Sinanović, bili prve baranjske žrtve u Domovinskom ratu te da im svi izražavaju vječnu zahvalnost i poštovanje, kao i svim drugim poginulim braniteljima, koji su dali svoje živote u stvaranju slobodne Hrvatske. Tijekom Domovinskoga rata iz Policijske postaje Beli Manastir poginulo je šest, a ranjeno 78 pripadnika. (Hina)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.