27 godina poslije – „Zločin bez kazne“

13.12.2018. 16:59:48

Okrugli stol na temu Petrinja, Banovina, Vukovar - 27 godina poslije – „Zločin bez kazne“ održan je danas u Hrvatskom domu u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata na čelu s predsjednikom, Darkom Dumbovićem. Cilj okruglog stola je potaknuti razgovor vezan uz (ne) procesuiranje ratnih zločina počinjenih na području grada Petrinje, Banovine, Vukovara te cijelog područja Republike Hrvatske. U ime Grada Petrinje današnjem skupu je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika, dr.Viktorija Kaleb koja je ovim putem istaknula da smo mi pobjednički narod u ovome ratu i tako se moramo ponašati te nastavila: „Institucije s opravdanjem da se učinilo nešto, a nije sve, ne mogu se izvući iz nečinjenja uostalom tko nije spreman svoj posao odraditi do kraja, dakako može se zamijeniti jer mi imamo jako sposobnih i kvalitetnih ljudi. Mogu poručiti što je rekao i gradonačelnik u Vukovaru „Da se hitno procesuiraju svi zločini u Domovinskom ratu“ te mislim da možda čak s obzirom na događanja u zemlji i općenito globalno na nivou Europe da hrvatski narod možda i neće čekati najavljeni prosvjed u Vukovaru slijedeću godinu moguće je da se taj prosvjed čak dogodi i prije nadodala bi kao liječnik „Lijek možete dati jer on ima svoju svrhu, tek kad ga date na vrijeme u određenoj dozi“ ako uzmete ovu paralelu nakon 27 godina što se stvorilo u Hrvatskoj. Stvorila se jedna ogromna doza frustracije najblaže rečeno među ljudima i odlazak naših ljudi u inozemstvo prvenstveno radi nepravde, korupcije i kriminala i dakako ne učinkovitosti institucija na svim razinama. Dakle, poručujem svim ljudima „latite se posla“ jer kako je rekao i sam mučenik, a poslije svetac Maksimilijan Kolbe: „Najveći otrov današnjeg vremena je indiferentnost“ na lijepom hrvatskom rečeno neodlučnost, ravnodušnost ili nebriga.“

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.