28. kolovoza 1991. – JNA ubila novinara Žarka Kaića

28.08.2015. 09:40:33

U OSIJEKU Na današnji dan 28. kolovoza 1991. na podao način ubijen je snimatelj Hrvatske televizije Žarko Kaić. Ubio ga je rafalnom paljbom vojnik JNA dok je mirno snimao prolazak tenkova ulicama Osijeka kroz prigradsko naselje Brijest kod vojnog poligona C gdje je bila vojarna. Uz Kaića je teško ranjen bio i tonski snimatelj Dragan Krička. Prisutan i pod paljbom bio je i dugogodišnji voditelj Dnevnika HTV-a, a danas zvijezda Dnevnika TV Nova, novinar Saša Kopljar. Izjavu na tiskovnoj konferenciji je dao general JNA Milan Aksentijević s obrazloženjem da je vojnik JNA mislio da „novinar drži zolju“, što je jednostavno nemoguće jer je cijeli događaj trajao tri sata i svi u gradu su znali o čemu se radi. Po Žarku Kaiću zove se nagrada za snimateljski rad HND-a. Saša Kopljar o pogibiji Žarka Kaića: [video width="320" height="240" mp4="http://portal.braniteljski-forum.com/wp-content/uploads/Snimatelj-Žarko-Kaić.mp4"][/video] VIDEO: mojnet.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.