300 zadarskih branitelja ide u Vukovar!

17.11.2013. 16:52:48

vijest-slika

Rano ujutro 18. studenog kada se obilježava godišnjica stradanja Vukovara i Škabrnje četiri će puna autobusa krenuti iz Zadra. U njima će biti 200 branitelja iz cijele Županije, te oko još stotinjak njih koji će ići osobnim automobilima, kaže nam Tomislav Zelić, predsjednik županijskog ogranka Stožera za obranu Vukovara. Prošle ih je godine, naime, bilo mnogo manje, oko stotinu njih, no ove  je  godine dogovoreno da veći broj branitelja ide u Vukovar kako bi se dostojanstveno obilježila i godišnjica stradanja toga grada. Ova odluka pala je pogotovo nakon što je i Zadar dobio Stožer za obranu Vukovara, odnosno ogranak koji je sve ovo vrijeme od svojega osnutka podržavao branitelje u akcijama njihovih suboraca iz Vukovara. To se, kako se sjećamo, prvenstveno odnosilo na borbu protiv dvojezičnih ploča, odnosno natpisa na ćirilici na javnim ustanovama Vukovara. Tako će ih podržati i toga dana na, za njih najtežu obljetnicu, 22. godišnjicu stradanja Vukovara kada će im se tristotinjak branitelja iz Zadarske županije pridružiti u koloni sjećanja: - Dogovorili smo koje će udruge imati zadatak organizirati manifestacije toga dana, pa smo tako dogovorili i mimohod 18. studenog od Narodnog trga u Zadru do škole na Bilom brigu gdje će djeca upaliti lampione. On će se održati u 17.30 sati, dakle, nakon svečanog obilježavanja u Škabrnji, kako bi svi mogli otići i tamo. Idućeg dana, 19. studenog, organizirat ćemo i mimohod Benkovac Nadin - kaže Zelić. Tako će se i dan kasnije prigodno obilježiti i godišnjica stradanja Nadina kada je ubijeno 14 Nadinjana, a ostali su morali pobjeći. Tako će se i nakon Škabrnje idućeg dana dostojanstveno obilježiti i godišnjica stradanja Nadina čiji su mještani, jednako kao i Škabrnjani, ogorčeni na činjenicu da još nitko nije odgovarao za ubojstva civila. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.