358 novih slučajeva u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 174 osoba

26.08.2020. 17:45:00

U protekla 24 sata zabilježeno je 358 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 2.351. Među njima je 174 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 3.228 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 8.888 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 358 u protekla 24 sata.
 
6.362 osobe se oporavilo, a dosad je preminulo stotinu sedamdeset i pet osoba.
 
Do danas je ukupno testirano 157.387 osoba, od toga 3.228 u posljednja 24 sata.
 
U samoizolaciji je trenutno 7.993 osoba.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u srijedu, 26. kolovoza donio je i odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Splitsko-dalmatinske županije, u trajanju od 14 dana.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o uvođenju nužne epidemiološke mjere ograničenja svadbenih svečanosti za područje Brodsko-posavske županije. Temeljem odluke, na svadbenim svečanostima moći će biti prisutno najviše 50 osoba. Odluka će se početi primjenjivati od 31. kolovoza i to u trajanju od 14 dana, s mogućnošću produženja primjene.

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, kao i Stožera civilne zaštite Grada Imotskog i Općina Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Podbablje, Proložac, Runovići, Zagvozd i Zmijavci uvode se nužne epidemiološke mjere za njihovo područje, u trajanju od 14 dana.

Najbolja obrana od ovog virusa jest održavanje osobne higijene i izbjegavanje bliskih kontakta.

Sve djelatnosti kojima je dozvoljen rad moraju se u svom radu pridržavati preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Podsjećamo da se osobe u samoizolaciji moraju striktno pridržavati uputa koje su im dane.

Važne upute za starije osobe i kronične bolesnike potražite ovdje.

Na snazi su i dalje donesene mjere za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa.

Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta.

Press konferenciju od srijede, 26. kolovoza, potražite ovdje.

Izvor: koronavirus.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.