ABH priopćenje: Potpora seljacima

15.08.2013. 18:52:12

Akcija za bolju Hrvatsku u potpunosti podržava prosvjede hrvatskih seljaka kao i njihove zahtjeve upućene  Vladi RH.

Iako se ne slažemo s ovakvom, od EU nametnutom politikom davanja poticaja u poljoprivredi kojima se uništavaju mala seoska gospodarstva i većina seoskog stanovništva pretvara u nadničare, a zemljišta pripremaju za prodaju novim, uglavnom stranim kulacima, čime se vraćamo u novi feudalizam, Vlada mora ispoštovati svoje obveze prema seljacima.  

Neisplatom zagarantiranih poticaja, zagarantirano je da će i ovaj mali broj preostalih hrvatskih seoskih gospodarstva nestati, čime će teren u potpunosti biti pripremljen za rasprodaju zemlje strancima, koji čekaju da uslijed propadanja hrvatska zemlja još pojeftini, što će se vjerojatno poklopiti s datumom neograničene kupnje za strane državljane. Kad bi država sudjelovala u plasiranju domaćih proizvoda, samo na domaće tržište,  državni poticaji ne bi niti trebali. Umjesto toga, aktualna vlast sve čini kako bi onemogućila prodaju domaćih proizvoda na našim tržnicama, trgovačkim centrima i hotelima. Čini sve kako bi svoje proizvode prodavali i zaradili strani, a ne domaći proizvođači. U čijem interesu radi ova Vlada, u hrvatskom svakako ne.

Tako hrvatski seljaci postaju žrtve bezumne i antinacionalne politike koja se u Hrvatskoj sustavno provodi godinama, a sve s ciljem dodvoravanja moćnim europskim državama i njihovim proizvođačima, te domaćim uvozničkim lobijima, a što zapravo uništava hrvatsko sela kao jednog od najvažnijih temelja hrvatske države, čime hrvatski seljak postaje sve siromašniji, pretvoren  u prosjaka koji traži milostinju od onih koji Hrvatskom vladaju a nikad ju nisu voljeli. Da, oni je ne vole jer da je vole nikad joj ovakvu štetu i bol ne bi nanosili. Zar je zaista budućnost hrvatskog sela da u svakom selu imamo nekoliko kulaka i puno kmetova? To bi trebala biti ta pozitivna strana okrupnjavanja?

Ova Vlada se mora ozbiljnije posvetiti razvoju poljoprivrede u svim njenim granama, za što u Hrvatskoj i ne treba neka prevelika pamet samo treba znati iskoristiti hrvatske prirodne potencijale. Ali ona nema takvu namjeru jer Milanović čak neće niti saslušati probleme koji godinama tište seljaka, a kamoli da bi nešto poduzela u pravcu njihovog razrješavanja. Godinama slušamo priče o  inozemnim  ulagačima koji će u Hrvatsku donijeti kapital i pokrenuti gospodarstvo. Godinama slušamo da će nam ulaskom u EU poteći med i mlijeko putem novaca iz EU fondova. Poteklo je mlijeko, ali sa hrvatskih farmi.

Milanoviću Hrvatska je u EU a gdje su strani ulagači, gdje su novci iz fondova!? Suprotno od toga, da bi se održali na vlasti,  vi rasprodajete sve što se prodati može i još nas zadužujete kreditima, govoreći nam kako smo dobro prošli jer su kamate dobre.  

Kada bi Hrvatskom vladali oni koji vole ovaj narod, tada ne bi čekali imaginarne spasitelje i novce, nego bi gospodarstvo temeljili na međusobnoj povezanosti prometa, poljoprivrede i turizma  jer za to imamo bogomdane uvjete, no tada Hrvatskom ne bi vladali uvoznički i trgovački lobiji (domaći i strani) niti bi se pojedini političari bogatili na račun provizija koje od njih primaju.

Pozivamo stoga sve hrvatske građane kojima su odnarođeni političari svojom bahatošću i nesposobnošću ugrozili životnu egzistenciju da zajedno podupremo prosvjede seljaka jer njihovi problemi ne tiču se samo njih, to su problemi svih nas i možemo ih riješiti samo ukoliko smo udruženi. Danas seljaci, sutra liječnici i medicinsko osoblje, branitelji, ugostitelji, bakice na tržnicama, pitamo se gdje je kraj tlačenju ovog naroda, od strane ove vlade!? Koliko još možemo izdržati?

Dosta je bilo pljačke i ponižavanja, vrijeme je za stvaranje bolje Hrvatske!

 

Akcija za bolju Hrvatsku

mr. Željko Cvrtila, predsjednik

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.