Adio, Coce: Posljednji ispraćaj legendarnog glazbenika danas u Trogiru!

28.10.2013. 16:18:13

28-10-2013- 15-16-09

Vinko Coce preminuo je u noći sa subote na nedjelju u 59. godini, a posljednji ispraćaj glazbenika održat će se danas u Trogiru.

Vinko Coce biti će sahranjen u ponedjeljak u 16 sati na trogirskom groblju. Pjevačevi štovatelji i suradnici izrazili su želju da se posljednji puta od legende dalmatinske pisme oproste komemoracijom na splitskom Poljudu kojeg je toliko volio.
Vinko Coce (Foto: Arhiva/Pixsell) - 11
Podsjetimo, Vinko Coce preminuo je u noći sa subote na nedjelju u 59. godini života. 'Trogirski slavuj', kako ga mnogi zovu, poznat je brojnim hitovima koji su obilježili hrvatsku, ali i dalmatinsku glazbu. Legendarni pjevač prije nekoliko tjedana je i operiran, a zbog ozbiljne infekcije u svibnju bio je primljen u splitski KBC. Pjevač je bolovao od više kroničnih bolesti, a dugo se borio i s prekomjernom težinom. Vinko Coce uvijek će ostati zapamćen po svojem glasu i pjesmama. 'Ribari', 'Vilo moja', 'Oluja sa sjevera' su samo neki od velikih hitova slavnog Coce. Vijest o smrti Vinka Coce ratužila je brojne fanove i kolege pa su se stoga u nedjelju navečer okupili klapski pjevači iz cijele Zadarske županije i dva sata pjevali njegove pjesme na Narodnom trgu, piše zdnews. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: