Admiral Domazet dobitnik nagrade za najbolju knjigu iz Domovinskog rata

23.09.2015. 08:51:12

ZLATNA PLAKETA Nagrada se sastoji od "Velike zlatne plakete", a dodjeljuje se za knjige objavljene od početka rujna prošle godine do istoga razdoblja ove godine Natječaj za nagradu raspisuju zajednički Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. i Udruga branitelja Domovinskog rata "Zagrebački velesajam" Dobitnik ovogodišnje nagrade na književno-publicističkom natječaju "Bili smo prvi kad je trebalo" za najbolju knjigu na temu hrvatskoga Domovinskoga rata je admiral Davor Domazet - Lošo za knjigu "Admiralovi zapisi ili O pobjedi i ljubavi", priopćila je u utorak navečer Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Natječaj za nagradu raspisuju zajednički Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. i Udruga branitelja Domovinskog rata "Zagrebački velesajam", a prosudbeni sud na čelu s Mladenom Pavkovićem, ove je godine nagradu dodijeli admiralu Domazetu. Nagrada se sastoji od "Velike zlatne plakete", a dodjeljuje se za knjige objavljene od početka rujna prošle godine do istoga razdoblja ove godine. Dobitniku će nagrada svečano biti uručena 6. listopada na Zagrebačkom velesajmu u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Na na natječaj, koji se kontinuirano raspisuje od 2.000 godine, pristiglo je 14 knjiga, podsjećaju iz udruge. Davor Domazet – Lošo rođen je 1948. u Sinju. Tijekom Domovinskoga rata obavljao je niz istaknutih vojnih dužnosti, a uz ostalo imenovan je i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. Nositelj je jedanaest hrvatskih odličja. Dosad je objavio šest knjiga, a ovu je nagradu dobio i za knjigu "Hrvatska i veliko ratište" (2002.). Knjigu "Admiralovi zapisi" objavila je Udruga za hrvatski identitet i prosperitet te Matice hrvatske ogranak Sinj. U knjizi su pregledi i osvrt na hrvatske vojne pobjede, na križni put do slobode i izlaska iz komunizma te osvrti o junacima Domovinskog rata, prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Prošle godine nagrađena je knjiga Andrije Hebranga "Zločini nad civilima u srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku".

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.