Admiral Lošo na HRT-u: Srbija u miru radi ono što nije mogla dobiti u ratu

07.07.2015. 11:17:17

Neprekidno se medijski prostor 'upucava' time da je Hrvatska kriva, unatoč tome što je došla oslobađajuća presuda za generale. Oni se ne mire s Hrvatskom, Domovinskim ratom kao najčišćim u povijesti, rekao je admiral Admiral Davor Domazet Lošo gostovao je u HRT-ovoj emisiji 'Glas za čovjeka' Branimira Bilića na temu ''Žilavost velikosrpskog projekta''. Lošo je naglasio kako trenutno nije problem samo ministar Aleksandar Vulin, nego cijela srpska politika. ''Ono što se prešućuje u medijima u Hrvatskoj jest da od 2011. godine postoji memorandum koji kaže da Srbija u miru provodi ono što nije dobila u ratu. Srbija mora sve učiniti da sve hrvatske vlade budu slabe u BiH. Vidimo kakve su vlade bile u posljednjih 15 godina, ne zna se koja je bila gora'', rekao je. Dodao je kako se drugi memorandum u Hrvatskoj provodi unutarnjom agresijom, ne vanjskom. ''Vlade će biti slabije, a to se iščitava u posljednja dva predsjednika. Unutarnja agresija podrazumijeva blokadu svih stvaralačkih snaga u zemlji. Egzodus ljudi je recimo blokada stvaralačkih snaga. Ali, mi imamo veći problem, a to je demografska slika. Odnosno, danas se najpametniji tjeraju van zemlje'', objasnio je Lošo. ''Neprekidno se medijski prostor 'upucava' time da je Hrvatska kriva, unatoč tome što je došla oslobađajuća presuda za generale. Oni se ne mire s Hrvatskom, Domovinskim ratom kao činom dobra, ne mire se s ratom kao najčišćim u povijesti, ne mire se operacijom Oluja koja je dosegla najveću etiku u povijesti, ne mire se s činjenicom da je to jedina operacija koja je spriječila genocid. Oni ne žele da Oluja bude temelj države'', rekao je. Napomenuo je da se već jednom otklonimo 10. travnja i 29. 'novembra'. ''Recimo, Pavelić i Tito su imali istog šefa. Pavelić je imao ideju da se kompromitira Hrvatska. Bleiburg je recimo klonirani oblik turskog genocida nad Armencima. Bleiburg se dogodio poslije rata. To je najstrašniji oblik genocida jer ne ubijate na jednom mjestu, nego na tisuće kilometara'', rekao je. ''Srbi niječu genocid nad Srebrenicom, jer smo ih spriječili da učine genocid pet-šest puta veći od Srebrenice, na području Bihaća. Oluja je temelj države, to je najvažniji blagdan i treba se zahvaliti Bogu. Prvo su to htjeli paradom zasjeniti, a niti vojni mimohod nije vojni mimohod. To je kazališna vojna predstava'', istaknuo je.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.