Akcija za Bolju Hrvatsku: Priopćenje za javnost - Krvoproliće u Vukovaru

13.11.2013. 09:39:49

Akcija za bolju Hrvatsku najoštrije osuđuje brutalno ponašanje policijskih djelatnika prilikom privođenja osumnjičenog za razbijanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, inače hrvatskog maloljetnog branitelja i dragovoljca.  

Slijedom toga zahtijevamo hitnu ostavku ministra policije, načelnika PU vukovarsko srijemske i ostalih policijskih djelatnika odgovornih za ovo brutalno premlaćivanje hrvatskog branitelja. No, obzirom se ovdje ne radi samo o grubom prekoračenju policijskih ovlasti nego i o činu koji je posljedica bezumne politike koja se sustavno provodi mimo volje većinskog dijela hrvatskog naroda, zahtijevamo i  ostavku premijera  Zorana Milanovića.

Već više od godinu dana svjedoci smo nasilnom uvođenju ćirilice u Vukovar i bezumnom pozivanju na provedbu zakona od strane onih, koji istovremeno zbog zaštite svojih ideoloških i osobnih interesa, mijenjaju čak i Ustav RH. Isto tako svjedoci smo neviđenoj aroganciji i ignoriranju braniteljskih udruga okupljenih u Stožer za obranu hrvatskog Vukovara i njihovih opravdanih zahtjeva upućenih vladajućima, koji ne samo da nemaju sluha za rješenje nastalih problema, nego te probleme još više proširuju prikazujući ljude koji su krvlju stvarali ovu državu kao grupu nasilnika i terorista.

Prema do sada nepotvrđenim informacijama, policijski službenik koji je odgovoran za krvoproliće pripadnik je srpske nacionalne manjine što ovom slučaju daje još veću težinu. Besmislene floskule o pomirbi i suživotu koje izgovaraju Zoran Milanović i Ivo Josipović postaju još besmislenije kad vidimo kako se ta nacionalna manjina doista ponaša. Umjesto poštivanja države koja im je oprostila sudjelovanje u ratnoj agresiji i ogromnim razaranjima, ta nacionalna manjina sve otvorenije napada temeljne nacionalne vrijednosti hrvatskog naroda, ne želi pomoći u procesuiranja ratnih zločinaca i pronalaženju grobova mrtvih  ubijenih hrvatskih branitelja, djece  i civila, te tako se ponovno stavlja u službu zataškavanja provođenja velikosrpske politike.

Krvoproliću u Vukovaru prethodilo je još jedno krvoproliće gdje su nažalost izgubljena dva mlada života, kojeg su mediji pod nadzorom vladajuće elite prikazati u svijetlu ljubomornih razmirica,  a kojemu je stvarni temelj zapravo odgoj u duhu veličanja nasilništva i velikosrpskog nacionalizama. Uzmemo li u obzir i ostale primjere veličanja četništva na privatnim i javnim skupovima, možemo slobodno zaključiti kako trenutna politička garnitura zapravo potiče velikosrpsku politiku jer isti u Hrvatskoj prolaze nekažnjeno. Pitanje koje se nameće samo po sebi je, zbog čega to čine i kome su to u interesu međunacionalni sukobi, nemiri i destabilizacija hrvatske  države?

Oni koji Hrvatskom trenutno vladaju nikad ju nisu htjeli i učinit će sve da ju prikažu propalim projektom ne bi li hrvatsku i svjetsku javnost uvjerili kako Hrvati nisu sposobni imati svoju državu i kako je najbolje da se vrate u neku novu Jugoslaviju. Temelje za izgradnju takve slike o Hrvatskoj postavili su im njihovi prethodnici pod vodstvom Ive Sanadera i Jadranke Kosor jer su u osam godina njihove vladavine rasprodani ili pokradeni gotovo svi nacionalni resursi, uništene moralne vrijednosti i zanemareni svi nacionalni interesi. Vladajuću poziciju imali su zahvaljujući koaliciji sa SDSS-om te su zbog očuvanja vlastitih fotelja pristajali na sve što su Srbi od njih tražili i zahvaljujući tome danas imamo uglavnom nelojalnu nacionalnu manjinu s najvećim pravima u Europi i ostatku demokratskog svijeta. Nasuprot  davanju ovako velikih prava uglavnom aboliranim agresorima, s druge strane, oni koji su branili državu od tih agresora dobili su; progone, uhićenja, montirane procese, otkaze i guranje na margine društva.

Bilo je dakle samo pitanje vremena kada će pripadnici srpske nacionalne manjine, potaknuti protuhrvatskom politikom, ponovo proliti hrvatsku krv. Lakoća kojom je srpski mladić ubio dvojicu mladih Hrvata,  te lakoća kojom je brutalno premlaćen i ostavljen ležati u krvi čovjek koji je kao hrvatski branitelj već jednom prošao torture srpskih logora, dovoljan su razlog da kažemo kako je dosta takve politike u Hrvatskoj.  

Zbog svih ovih događaja, koji plešu po opasnom rubu ponovnog  nacionalnog sukoba, pozivamo na razum one koji očito razuma nemaju, trenutne provoditelje vlasti u Republici Hrvatskoj jer očito štite samo interese manjine, a ne većinskog hrvatskog naroda.

Akcija za bolju Hrvatsku

mr Željko Cvrtila, predsjednik

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.