Akcija za Bolju Hrvatsku: ZA obitelj

30.11.2013. 15:31:09

Poštovani članovi, simpatizeri i prijatelji ABH, pozivamo Vas da u nedjelju 1. prosinca izađete na referendum  i glasate ZA obitelj te na taj način iskoristite svoje demokratsko pravo odlučivanja.

Referendumsko pitanje  "jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?" ne ugrožava ničija prava ni slobodu nego štiti obitelj kao temeljenu jezgru svakog društva. Obzirom da u posljednje vrijeme svjedočimo sve perfidnijim pokušajima uništenja obitelji kao i drugih tradicionalnih nacionalnih vrijednosti hrvatskog naroda potrebno je iste zaštititi Ustavom.

Nasuprot medijskoj agresiji kojoj je izložena hrvatska javnost a kojom se sotoniziraju zagovornici ovakve ustavne odredbe, nikome se ne ograničava pravo na izbor niti se određuje način života. Također, ovdje nije riječ o diskriminaciji istospolnih veza koje se zakonski mogu definirati ali se ne mogu nazvati brakom niti konzumirati prava koja imaju bračni partneri, a odnose se u prvom redu na odgajanje djece.

Dovođenje u kontekst diskriminacije djece koja odrastaju bez jednog roditelja s djecom koja bi odrastala u istospolnim brakovima, gruba je manipulacija i bezočna laž jer djeca samohranih roditelja imaju ili su imali i mamu i tatu, neovisno o razlozima zbog kojeg više nisu zajedno. Isto tako ne mogu se dovoditi u kontekst diskriminiranosti djeca koja odrastaju bez oba roditelja ali odrastaju u tradicionalnoj obitelji , bilo da se radi o starateljima ili usvojiteljima. Čak i ona djeca koja pod stručnim nadzorom odgojitelja odrastaju u domovima za nezbrinutu djecu ne mogu se smatrati diskriminiranom u odnosu na djecu koju odgaja istosploni par. Temeljem iskustava  i znanstvenih istraživanja  u zemljama u kojima je istospolnim partnerima dopušteno usvajanje djece , dobiveni su zastrašujući podaci o psihosocijalnom razvoju djece koja u takvim zajednicama odrastaju, a posljedice takvog odgoja dugoročno su štetne za društvo u cjelini.

Prilikom usvajanja dijete nema pravo odlučiti želi li odrastati u istosplonoj zajednici ili ne,  stoga ne smijemo dozvoliti da se pod krinkom ljudskih prava i slobode ista ta prava i slobode ugroze nekom drugom.

Akcija za Bolju Hrvatsku

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.