Ako je Brkić organizator prosvjeda, kako to da smo Klemm i ja prijavljeni?

16.03.2015. 20:47:50

Prijave su uručene vjerojatno zato što smo prošetali ulicom u kojoj živi predsjednik Vlade, komentar je Glogoškog na prekršajnu prijavu zbog neprijavljivanja prosvjeda Predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine i jedan od vođa prosvjeda branitelja u Savskoj Đuro Glogoški za direktno.hr prokomentirao je prekršajnu prijavu koja mu je uručena netom prije današnje konferencije za medije ministra branitelja Predraga Matića. Prijavu je zaradio i Josip Klemm zbog neprijavljivanja prosvjeda. Zanimalo nas je kako to da su prijave uručene na 148. dan prosvjeda? "Vjerojatno zato što smo prošetali ulicom u kojoj živi predsjednik Vlade", kratko nam je odgovorio Glogoški. Ministar branitelja Predrag Matić na konferenciji za medije rekao je da je ostao nemalo iznenađen kada je dobio prijedlog novih mjera koje branitelji predviđaju, a koje je shvatio kao nacrt prijedloga Zakona o pravima hrvatskih branitelja. "Saznali smo kolika je cijena dostojanstva o kojem slušamo proteklih pet mjeseci. Hrvatska za ratne veterane odvaja oko 6 milijardi kuna. Nakon što smo pročitali ovaj prijedlog taj bi iznos bio 20 milijardi kuna. Po konzervativom proračunu", rekao je Matić te pročitao neke prijedloge. "Ako je taj prijedlog iskren, onda smo saznali da dostojanstvo branitelja ima cijenu i ono iznosi 20 milijardi kuna. Autori prijedloga su se borili da budu povlaštena kasta u ovom društvu", rekao je ministar. Glogoški je bio jasan - ministar je pogriješio osnovne pojmove. "Čovjek očito ima zdravstvenih problema. To je radni materijal koji je tek stigao na saborski Odbor za ratne veterane. To su radni prijedlozi s terena, to nikako nije nacrt prijedloga. Ne znam onda od kuda raspolaže s tolikim iznosima kada nije riječ o nikakvom prijedlogu zakona", rekao nam je Glogoški. Komentiravši Matićeve izjave da je stvarni organizator prosvjeda glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, Glogoški je povukao zanimljivu usporedbu. "Ako je on organizator, čudno nam je da smo mi dobili prijavu. Onda bi trebao stupiti u kontakt s ministrom Ostojićem i podnijeti prijavu i protiv njega", zaključio je Glogoški razgovor za direktno.hr.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.