ALARMANTNO: Oko hrvatsko-srpske granice helikopteri, pucnjava u selu, migranti po dvorištima…

25.11.2016. 19:02:23

Stanovnici istočnog dijela županjske Posavine, smještene na tromeđi Hrvatske, BiH i Srbije, kažu kako ilegalni migranti već danima šeću spačvanskim šumama te sve češće ulaze u njihova sela, piše Glas Slavonije. Kako navode mještani, veću skupinu vidjeli su prije nekoliko dana u središtu Vrbanje. Tada su ih policajci potrpali u ‘marice’ i odvezli u smjeru Otoka. ‘Svako malo vidimo da policija dovede nekoliko migranata. Potkraj prošlog tjedna bila je veća skupina, njih 15-ak, uglavnom ogrnuti dekama posjedali su na stazu uz kuće u blizini policijske postaje i onda su ih odveli’, ispričao je jedan mještanin. Stanovnici Račvanca kažu kako je sve to krenulo još potkraj kolovoza i početkom rujna, kada su spazili helikopter koji je počeo nadlijetati granično područje sa Srbijom. Počeli su se zaključavati u kuće te su na stalnom oprezu. Mještani u strahu ‘Nije ugodno. Mi smo tu na granici i sama spoznaja da vam nepoznati ljudi, stranci, možda šeću po dvorištu, u nama budi strah’, rekli su mještani. Mještanin Đurića kaže da su policijska vozila stalno na šumskim cestama i lenijama. ‘Nedavno su i kod nas u Đurićima uhvatili nekoliko migranata, spavali su u jednom dvorištu. Prije 15-ak dana se i pucalo na ulazu u selo. Migranti su, kako doznajemo, iz Srbije u Hrvatsku ušli preko Save iz Brezova polja i policija ih je lovila na tabli između Račinovaca i Đurića. Psi su cijelu noć lajali. I neku me večer trgnuo lavež. Izašao sam ne paleći svjetlo, još sam malo napucikao pse, kad netko iz mraka viče: “Ne startaj ih, mi smo policija.” Rekao sam im: “Dečki, oprostite, ali oko mene je deset praznih kuća i ja se moram paziti”, ispričao je jedan od mještanina.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.