Albanija u šoku prije izbora: Ubijen jedan, a ranjeno troje socijalista

22.04.2021. 14:35:00

Jedna osoba je ubijena, a četiri su ranjene u pucnjavi koja se dogodila danas blizu Tirane, a prema izveštajima povezana je sa stranačkim aktivistima uoči predstojećih parlamentarnih izbora, javili su policija i mediji.

U priopćenju policije navodi se da je među ranjenima i jedna policajka koja je pokušala prekinuti svađu u gradu Elbasanu, 35 kilometara južno od Tirane, piše N1

Nekoliko ljudi je privedeno, uključujući i osumnjičenog napadača. Policija nije otkrila dodatne detalje.

Lokalni mediji javili su da su ubijena osoba i troje ozlijeđenih iz lokalnog ureda vladajuće Socijalističke stranke, dok je navodni napadač tjelohranitelj političara iz glavne opozicijske Demokratske stranke, desnog centra. 

Albanci u nedjelju imaju parlamentarne izbore kada se bira 140 zastupnika. Neregularnosti su obilježile ranije izbore u Albaniji.

Premijer i vođa vladajuće Socijalističke stranke Edi Rama pozvao je na mir i strpljenje i dodao da će izbori u nedjelju ujediniti Albance i kazniti one koji je hoće destabilizirati.

Taulant Bala, šef parlamentarne skupine socijalista optužio je Demokratsku stranku da šalje pripadnike paravojnih skupina, naoružane ljude iz drugih gradova da zastraše ljude u Elbasanu. 

Gazmend Bardi iz Demokratske stranke, čiji je tjelohranitelj navodno pucao, rekao je da je iz automobila koji pripada Socijalističkoj grupi dijeljen novac glasačima.

Američko veleposlanstvo u Albaniji pozvalo je glavne političke vođe u zemlji da pokažu suzdržanost i jasno odbace nasilje prije izbora.

Izborna kampanja je bila napeta u danima uoči izbora, na kojima najnovije ankete pokazuju da će Socijalisti osvojiti najviše glasova.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: PH/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.