Aleksandar Vučić u posjeti Srbima u općini Gvozd i u Vrginmostu

13.02.2018. 11:29:03

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić drugog dana posjeta Hrvatskoj odlazi u općinu Gvozd i u Vrginmost, gdje će posjetiti tamošnje Srbe. Poslijepodne se vraća u Zagreb na skupštinu Srpskog narodnog vijeća u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Pridružit će mu se ondje i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Aleksandar Vučić će doći u selo Podgorje, 3 km udaljenom od Vrginmosta, u općini Gvozd posjetio je srpsku povratničku obitelj. Potom je otišao u Vrginmost koji ima nešto manje od 3000 stanovnika, od kojih je oko 70 posto srpske nacionalnosti. Tamo je u Osnovnoj školi razgovarao s učenicima, s profesorima i donirao je informatičku opremu. U obližnjoj kinodvorani Vučić će se susresti s nekoliko stotina pripadnika srpske zajednice koji ćemu, očekuje se, izložiti svoje probleme. I hrvatsko i srpsko stanovništvo u Vrginmostu se suočava s istim problemima žive – prvenstveno je riječ o siromaštvu, nedostatku posla, problemima s infrastrukturom. Svi oni ovdje žive bez tenzija – u suživotu. Međutim, hrvatski branitelji revoltirani Vučičevim dolaskom i njegovom retorikom iz 90-tih godina namjeravali su organizirati prosvjed, do kojeg ipak neće doći. Planirali su se na samom ulazu u Vrginmost okupiti kod središnjeg Velikog križa i zapaliti svijeće u počast svim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. Hrt.hr  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.