AMERIČKI AVION SE SRUŠIO U JUŽNOM KINESKOM MORU! Oglasila se mornarica, snimke se munjevito šire društvenim mrežama

30.01.2022. 15:16:00

Američki vojni avion F-35C srušio se ranije ovog tjedna u Južnom kineskom moru, nakon što je pao za vrijeme vježbe nakon prisilnog slijetanja na nosač aviona.

Mornarički dužnosnici su izvijestili da je F-35C, posljednji borbeni avion koji je ušao u sastav američke ratne mornarice, prisilno  sletio na nosač zrakoplova USS Carl Vinston tijekom rutinske operacije izvedene u ponedjeljak.

Avion vrijedan 100 milijuna dolara je prilikom prisilnog slijetanja otklizao i pao u more, a pilot se spasio izbacivanjem sjedala, rekli su mornarički dužnosnici objavivši da je u incidentu ozlijeđen pilot i šest članova posade američkog nosača zrakoplova.

Šteta nastala na nosaču zrakoplova je minimalna te su i nosač aviona i svi ostali zrakoplovi nastavili normalno funkcionirati, ali je vojska SAD-a krenula u hitnu potragu za avionom kojeg su željeli izvući prije nego dođe Kina.

CNN piše kako su se na društvenim mrežama pojavile snimke aviona u moru.


Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Twitter

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.