ANALITIČAR O ESKALACIJI NASILJA NA KOSOVU: ‘Vučiću, ti kriminalci su slučajno bili Srbi, i sad je to veliki problem!’

13.10.2021. 17:35:00

Tek što su Srbi i Kosovari postigli dogovor oko registracija čime je prekinuta blokada granica, u najmlađoj državi nastaloj nakon raspada bivše Jugoslavije došlo je do nove eskalacije nasilja.

Povod je bila akcija kosovske policije protiv “krijumčarenja robe”, kako su pojasnili u službenom priopćenju, no Srbe to opravdanje ne zadovoljava.

Akcija policije podigla je građane Sjeverne Mitrovice na noge, oni su blokirali prometnicu pa je reagirala policija sa suzavcima i šok bombama, a u mjestu Zvečane došlo je do teškog ranjavanja pripadnika srpske nacionalne manjine. Zbog toga se podigao i službeni Beograd.

Kriminalci su slučajno bili Srbi

Geopolitički analitičar Branimir Vidmarović podržao je akciju kosovske policije, smatra da je riječ o legitimnoj akciji koju je Beograd ispolitizirao.

“Policija je provodila akciju borbe s kriminalom, odnosno akciju sprječavanja krijumčara. Ti kriminalci su slučajno bili Srbi, i sad je to veliki problem: digao se Vučić i sve zbog etničke pripadnosti. U bilo kojoj normalnoj zemlji i u normalnim okolnostima to bi bila policijska akcija borbe s kriminalnom, na Kosovu to nije”, izjavio je Vidmarović za naš portal.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Daniel Radman/Foto: Wochit / Eren Beksac/Anadolu Agency / Getty Images

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.