Angela Merkel održala ‘bukvicu’ Zuckerbergu!

28.09.2015. 11:16:10

Kako javljaju svjetski mediji ovo nije prvi put da je Angela Merkel kritizirala Facebook. U više navrata je pozvala desetu najvrijedniju kompaniju na svijetu da riješi problem govora mržnje. U subotu je njemačka kancelarka Angela Merkel s osnivačem najpopularnije društvene mreže Facebook Markom Zuckerbergom sudjelovala na večeri koja je prethodila summitu UN-a u New Yorku. Zuckerbergu je njemačka kancelarka izrazila svoje nezadovoljstvo zbog “rasističkih komentara na toj društvenoj mreži”. Merkel je Zuckerberga upitala ”što planira napraviti s govorom mržnje na Facebooku”. Tvorac Facebooka joj je rekao da ”predstoji mnogo posla oko rješavanja tog problema”. sulaiman No, kako javlja RT, ovo nije prvi put da je Angela Merkel kritizirala Facebook. U više je navrata pozvala desetu najvrjedniju kompaniju na svijetu da riješi problem govora mržnje. Početkom rujna Merkel je rekla: ”Kada ljudi raspiruju mržnju na društvenim mrežama koristeći svoje pravo ime i prezime, onda to mora biti sankcionirano. Facebook kao platforma koja je dopustila takvo širenje mržnje mora poduzeti nešto protiv tih osoba” i nadodala kako ”Facebook ima sposobnost locirati sve one koji šire govor mržnje na toj mreži, ali da zakazuje u tome”. Merkel je uvjerena da se povećani govor mržnje na internetu pojavio zbog vala izbjeglica koje kreću prema Njemačkoj. Smatra kako bi se ta brojka do kraja ove godine mogla popeti na milijun izbjeglica. Facebook je 14. rujna potpisao suradnju s njemačkom tvrtkom za softversku sigurnost, čiji će glavni zadatak biti lociranje osoba koje postavljaju neprikladne, rasističke komentare. Osim toga, ovisno o uvredljivim i prijetećim porukama koje napišu tim osobama će biti otvoreni “Facebook dosijei”. hanns2

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.