ANGOLA - HRVATSKA: Červar upozorava da su danas svi napredovali

17.01.2021. 10:39:00

Hrvatska reprezentacija drugo kolo Svjetskog prvenstva igra protiv Angole. 

Nova utakmica hrvatskih rukometaša na Svjetskom prvenstvu 2021. na rasporedu je večeras od 18 sati. Nakon iznenađujućeg remija s Japanom, Hrvatska u jednoj od najlakših skupina prvog kruga igra protiv Angole koja je u prvoj utakmici poražena protiv Katara.

Jasno je da si Kauboji više ne smiju dozvoliti nikakav kiks u ovakvoj skupini i ne sumnjamo kako će protiv četvrte reprezentacije s prvenstva Afrike pokazati svu svoju moć. Nažalost, dan prije utakmice stigla je katastrofalna vijest o povratku Luke Cindrića koji je zbog ozljede otpao s ovog turnira.

Angolu krasi izuzetna brzina i snaga. Taktički su još uvijek daleko od ozbiljnih europskih selekcija. Vole atrakciju, jako su zaigrani, a najsretniji ako im uspije nekakav cepelin. Sve bolji su u igri brzog centra. Nisu nimalo nježni, i naši moraju biti jako oprezni, jer rizik ozljede jako je veliki. Protiv Katara u prvom kolu najviše je pokazao Adelinho Pestana, desni vanjski koji je postigao šest pogodaka iz devet udaraca.

Nije loše ni desno krilo Otinel Pascoal koji je postigao pet pogodaka. Diogo Hebo jedini Angolac koji igra u Europi, i to u bukureštanskom Dinamu s našim Antom Kuduzom i Jakovom Vrankovićem, imao je lošu večer i realizaciju 0/4. Vratari su im bili vrlo dobri, s ukupno 14 obrana protiv Katara. Sve u svemu, ne uzme li ih Hrvatska ozbiljno od početka potrošiti će mnogo snage i živaca da ih dobije, a popraviti dojam iz prvog susreta definitivno mora. I osvojiti bodove.

''Svi su danas napredovali, tako i Angola. Angola je jedna čvrsta ekipa, jaki su fizički, više su igrali, nisu bili toliko u izolaciji. To je nova utakmica, moramo iskoristiti potencijale koje imamo. Moramo ući agresivno, odmah im se suprotstaviti, odigrati čvrstu obranu, opet ponavljam da sve kreće iz obrane. Treba izdržati, na muci se poznaju junaci, i eto, to je naš zadatak'', poručio je izbornik Červar uoči utakmice.

Izvor: gol.dnevnik.hr

Izvorni autor: Gol.hr/Foto: Gol.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.