ANITINO PISMO MINISTRU BRANITELJA!

20.06.2013. 08:51:05

ANITINO PISMO MINISTRU BRANITELJA! Po čemu su sadašnje udovice drugačije od žena koje su isto tako ispraćale svoje muževe na ratišta,dočekivale ih kada se vrate sa ratišta,brinule o nama djeci

Poštovani Ministre Branitelja! šaljem Vam upit kao dijete poginulog branitelja domovinskog rata. Šta je moja majka zgriješila što je sklopila novu bračnu zajednicu, da se njoj ne može dodijeliti status člana obitelji poginulog branitelja,a one žene koje sklope bračnu zajednicu nakon izmjene zakona i dalje zadržavaju taj status.

 Po čemu su sadašnje udovice drugačije od žena koje su isto tako ispraćale svoje muževe na ratišta,dočekivala ih kada se vrate sa ratišta,brinule o nama djeci i još uz sve to radile na mjestu na kakvom je radila moje majka( NOVOGRADIŠKA BOLNICA)? Moja majka je isto tako heroj jer je pomagala ranjenima,čistila i donosila im hranu,pješačila svakog dana 18 km da stigne na svoje radno mjesto,na kojem su isto tako djelatnici bili borci,ne štedeći sebe, brinuli o ranjenima,a da za to nikada nisu dobili ni hvala....Zahvaljivali su im samo ljudi koji su trebali njihovu pomoć.

Zahvalnost nikada nisu ni očekivali, jer su u svakom vojniku vidjeli svoje najmilije. Poštovani Ministre,zašto diskriminirate obitelji poginulih,da li je vrijednija udovica branitelja koji je umro ne od posljedica rata niti ranjavanja,nego od alkohola?Zašto se jednima daje mogućnost onoga što su naše majke napravile ranije i sa tim činom izgubile sva prava,po čemu se udana žena razlikuje od udane žene? Za koga je izmjena zakona donešena,zar ne smatrate da je taj zakon ako se daje mogućnost jednima ,a drugima ne sramotan?!

Ako moja majka nije član obitelji poginulog branitelja, a ujedno i udovica istog tog branitelja,da li ćete uz odar ako se ikad eshumiraju kosti moga oca,staviti jednu od "časnih udovica"koje nisu sklopile novu bračnu zajednicu do izmjene zakona.Da li će moj otac biti pokopan kao NN osoba,jer nema obitelji,jer i mi djeca smo izgubile status člana obitelji kada su nam prestala primanja.

Moj otac je časno poginuo braneći ovu državu,tijelo mu njegovi suborci nisu mogli izvući....znači da nemamo oca,nemamo grob na koji ćemo polagati cvijeće i paliti svijeće....uskraćeni smo već sa onim što najviše boli,a Vi mijenjate zakon i opet zakidate poštene žene koje nisu varale državu,nego su pošteno prijavile novu bračnu zajednicu,a ne sankcionirate one koje isto toliko godina žive u izvanbračnim zajednicama. Mogla bih ovako pisati još puno toga o vrijednostima moje majke,a isto tako i očuha,koji se brinuo o nama,branio našu obitelj kada su drugi pljuvali. Poštovani Ministre pokažite svoju veličinu i stanite ustrajno iza zakona koji ste donijeli i kojim je našim majkama priznato pravo da budu članovi obitelji poginulih,jer upit o pravima Vam je moja majka uputila još 08.01.2013.god.na koji joj nitko iz Vašeg ureda nije odgovorio.

Postupila je kao i ostale udane supruge poginulih po uputama referenata,danas je i bez obećanih prava,a i bez posla koji je 32 godine obavljala u novogradiškoj bolnici i to ne svojom krivnjom, danas je bez zaposlenja,nego krivnjom mjerodavnih koji su provodili zakon,a gospodin Bogović nakon revizija im potvrdio prava.

Sa poštovanjem,kćerka poginulog hrvatskog branitelja Ante Malinovića

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.