Anka Mrak Taritaš kažnjena s 3000 kuna zbog sukoba interesa

08.03.2019. 21:21:21

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je s 3000 kuna bivšu ministricu graditeljstva i prostornog uređenja Anku Mrak Taritaš jer u imovinskoj kartici za 2015. nije prijavila stan i garažu. Dužnosnica je stan u Posavskoj ulici u Zagrebu od 73 kvadratna metra i garažu od 16 m2 kupila zajedno sa starijim sinom 2006. prije stupanja na dužnost, a svoj suvlasnički dio mu je darovala 2010. godine. Nakon što se stariji sin oženio i zajedno sa suprugom dobio novi stan, darovao je majci te nekretnine u Posavskoj krajem 2015. dok je bila ministica, a ona je te nekretnine nakon mjesec i pol dana darovala mlađem sinu u siječnju 2016. Bivša ministrica je bila dužna u imovinskom kartici prijaviti da je stekla vlasništvo nad njima, iako je bila prethodni vlasnik, a nekretnine nisu kupljene za vrijeme obnašanja dužnosti. Mrak Taritaš je prijavljena u još jednom slučaju jer je samu sebe imenovala predsjednicom ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita i za to u četiri godine dobila 40 tisuća kuna, što nije prijavila u imovinskom kartici. U tom slučaju povjerenstvo tek treba odlučiti hoće li pokrenuti postupak.

(Hina)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.