ANKETA: Hasanbegovića za Zagreb želi 33 posto HDZ-ovaca, Mikulića tek 1,8 posto

03.02.2017. 18:25:33

TKO će biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba na lokalnim izborima u svibnju još uvijek je nepoznato, zna se jedino da to neće biti ministar financija Zdravko Marić s čijim imenom se spekulirao kao mogućim i poželjnim kandidatom. Ministar Marić demantirao je takvu mogućnost, a njegovo ime kao kandidata u javnost je došlo jer u anketi koju je HDZ proveo u Zagrebu Marić najpoželjniji kandidat među pristašama i simpatizerima HDZ-a. Dobio je najviše glasova ( izvori iz vrha ste stranke spominju 35 posto) iako njegovo ime nije bilo navedeno među mogućim kandidatima. Dopisano je u rubrici netko drugi. Nakon sastanka u HDZ koji su s vrhom stranke zatražili zagrebački ogranci kako bi definirali izbornu strategiju za Zagreb i odabrali kandidate za izbore, Plenković se vrlo pohvalno izrazio o Mariću i najavio skorašnju odluku o kandidatima za lokalne izbore. “Zdravko Marić je ministar u Vladi, nosio je listu u petoj izbornoj jedinici, ostvario odličan rezultat, meni je zadovoljstvo surađivati s njim. Gradska organizacija HDZ-a će predlagati kandidate, a konačno ćemo dogovoriti cijeli paket na jednom od sljedećih sastanaka predstavnika Nacionalnog vijeća”, rekao je Plenković. Podsjetimo da je 10 od ukupno 17 zagrebačkih podružnica HDZ-a zatražilo sastanak s Plenkovićem kako bi predsjednika izvijestili o stanju i izgledima na izborima, a sve zbog, kako kažu, slabašnog rejtinga stranke u Zagrebu. Sam ministar otklonio je mogućnost da bude kandidat HDZ.-a za gradonačelnika Zagreba. “Ja sam ministar financija, meni je ovaj posao izazov. Nisam ni član HDZ-a”, kazao je Marić i ironično dometnuo: “Samo čekam da me kandidiraju za izbornika rukometne reprezentacije.” Potkraj prošle godine predsjednik HDZ-a Plenković najavio je anketu u Zagrebu kako bi istraživanjem provjerili popularnost potencijalnih kandidata koji bi se mogli suprotstaviti Bandiću i ostalim u utrci za gradonačelnika Zagreba. Nekoliko sugovornika iz HDZ-a ponavlja nam da nisu upoznati s rezultatima istraživanja. “Nisam upoznat s rezultatima istraživanja, za njega vjerojatno zna vrh stranke”, kazao nam je prije nekoliko dana Andrija Mikulić šef zagrebačkog HDZ-a. Slično govori i Mario Župan, zastupnik HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i šef ogranka na Peščenici: “Vrh stranke vjerojatno zna rezulate i nadam se da će ih primjereno tretirati. Mesni osobno nisu poznati.” Iako nam nam rezultati nisu službeno potvrđeni neslužbeno sam doznali da je od HDZ-ovaca na listi je najviše glasova dobio dr. Zlatko Hasanbegović – 18 posto svih glasača u Zagrebu te 33 posto među HDZ-ovim članstvom. Najmanje poželjan je dr. Andrija Mikulić s tek 1,8 posto podrške. Tko su bi ostali ponuđeni kandidati u ovom trenutku nije nam poznato, no svako treba zapamtiti činjenicu da je 35 posto HDZ-ovaca poželjelo dr. Zdravka Marića, čije ime nije bilo na listi,  a dopisan je kao poželjan kandidat.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.