ANTE KOTROMANOVIĆ KAŽNJEN S 30.000 kuna zbog plaćenog leta na Lošinj!

07.04.2016. 12:55:41

Kotromanović je, kako je utvrdilo Povjerenstvo, bio u sukobu interesa i da se plaćanjem usluge leta od strane privatnog subjekta, tj. ruskog kapitala mogao dovesti u odnos zavisnosti prema tvrtki koja je to platila. U četvrtak je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa bivšeg ministra obrane Antu Kotromanovića zbog plaćenog avionskog leta na relaciji Zagreb – Mali Lošinj i natrag za privatne potrebe kaznilo s 30.000 kuna. Kotromanović je, kako je utvrdilo Povjerenstvo, bio u sukobu interesa i da se plaćanjem usluge leta od strane privatnog subjekta, tj. ruskog kapitala mogao dovesti u odnos zavisnosti prema tvrtki koja je to platila. Bivši ministar obrane nije iskoristio svoje pravo da se očituje o tom slučaju. Povjerenstvo je osim njega, odlučilo sankcionirati 23 bivša dužnosnika zbog toga što su uz svoje redovite dužnosti u vladi bili članovi upravnih vijeća Agencije za ugljikovodike te Agencije za investicije i konkurentnost kao i upravnog vijeća Savjetodavne službe. Tako je Vijeće utvrdilo da dužnosnici među kojima su Slavko Linić, Branko Grčić, Gordan Maras, Boris Lalovac nisu bili u sukobu interesa, ali su formalno povrijedili zakon budući da te agencije u to vrijeme nisu bile na popisu trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku . Na sjednicu je došao Grčić koji je u ime dužnosnika rekao “ako je to i bila povreda, ona je nastala zbog neinformiranosti a nikako nije bila namjerna ni osobna”. Dužnosnici su kažnjeni u rasponu od opomene do 4000 kuna. Povjerenstvo je također utvrdilo da bivši pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević nije postupao savjesno kada je koristio nosače za automobil u vlasništvu ministarstva za privatne svrhe. No, to je situacija u kojoj se nije okoristio niti je oštetio ministarstvo te za njegov slučaj nije propisana sankcija.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.