Antifašisti optužuju Milanovića za ustaštvo: 'Zajedno s HOS-ovcima čestitao je rođendan Anti Paveliću'

20.07.2014. 09:01:18

"IX bojna" - ustaška stranica i ekipa veličatelja dječjih logora i Jasenovca je upravo čestitala rođendan Anti Paveliću. SDP je ponosan na svojeg gradonačelnika Splita Ivu Baldasara. Ivo Baldasar i Zoran Milanović se sigurno pridružuju ekipi s kojom su podigli spomenik "Rafaelu vitezu Bobanu". Lijepa naša ustaška fašistička...", kažu štovatelji antifašizma.

Netrepeljivost između antifašista i HOS-a sada je već gotovo fizički opipljiva. Iako je Antifašističkoj ligi od njezina osnutka jedan od glavnih zadataka postrojbe HOS-a proglasiti "ustaškom organizacijom", to im teško polazi za rukom s obzirom na to da je Udruga HOS najurednije registrirana. Jednako tako, legalan je i njihov grb na kojemu je šahovnica s prvim bijelim poljem, kao i natpis "za dom spremni".

Stranica "Ustaše su najveća sramota Hrvatske" čije objave i napade na HOS sa zadovoljstvom prenosi i Antifašistička liga Republike Hrvatske, pod povećalom promatra sve što objavljuje IX. bojna Rafael vitez Boban. Nakon što su digli prašinu zbog Baldasarove nazočnosti otkrivanja spomenika poginulim HOS-ovcima u Splitu te nakon hajke na urednika emisije TV Kalendar Vladimira Brnardića koji je pustio prilog o godišnjici osnutka HOS-a, sada su se okomili na fotografije koje ova udruga objavljuje. Posebno im je zasmetala fotografija djevojčice u ustaškoj uniformi:

"Toliko o Ivi Baldasaru, Zoranu Milanoviću i "antifašističkim temeljima" Republike Hrvatske. Ovo podržava Ivo Baldasar, ovo podržava Zoran Milanović, ovo podržava katolička crkva, ovo podržavaju institucije Republike Hrvatske. Po ratnom zločincu iz II svj. rata naziv nosi regularna postrojba Hrvatske vojske. Naziv, zastava, amblem i registracija ovoga je legalna, oni su registrirani, imaju sve papire za ovo. Naravno - vi živite u "demokratskoj" zemlji", ironičan je status kreatora stranice "Ustaše su najveća sramota Hrvatske" koji se ljuti i na Facebook:

"Ovu organizaciju podržavaju Baldasar, SDP a i Facebook kojemu je trebalo 16 dana da ukloni sramotnu fotografiju", kažu antifašisti.

Na njigovoj stranici osvanula je i ljutnja zbog HOS-ove rođendanske čestitke Anti Paveliću:

"IX. bojna" - ustaška stranica i ekipa veličatelja dječjih logora i Jasenovca je upravo čestitala rođendan Anti Paveliću. SDP je ponosan na svojeg gradonačelnika Splita Ivu Baldasara. Ivo Baldasar i Zoran Milanović se sigurno pridružuju ekipi s kojom su podigli spomenik "Rafaelu vitezu Bobanu". Lijepa naša ustaška fašistička...

Poznati pripadnik HOS-a Damir Markuš Kutina, više ih uopće ne shvaća za ozbiljno:

- Da, znam. Stalno podmuklo i potiho bodu. Oni tako djeluju. Ali... Tko su oni? Mi imamo ozbilnije stvari za rješavati. Trenutno smo u iščekivanju odgovora Gradskih vlasti u Vukovaru oko mosta koji će biti imenovan po poginulom HOS-ovcu, Francuzu Jean Michel Nicolieru. Tome se veselimo – kazao je Markuš.

  • Autor: S.Vučković
  • Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.