APEL:DISKRIMINACIJA PREMA MALIM BRANITELJSKIM ZADRUGAMA!

18.05.2017. 20:30:35

Plan proizvodnje i razvoja malih  Zadruga hrvatskih branitelja onemogućen je donošenjem novog nepravednog i diskriminacijskog  PRAVILNIKA O PROVEDBI MJERE M-4 -ULAGANJA U FIZIČKU IMOVINU.                                              

-ISTO POTVRĐUJU I PODMJERE 4.1 POTPORA ZA ULAGANJA U POLJOPRIVREDNA GOSPODARSTVA IZ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE ZA RAZDOBLJE 2014-2020(natječaj u tijeku provedbe, raspisan 24.04.2017god.).

Novim pravilnikom člankom 4 i stavkom 4 o provođenju pod mjere 4.1 pogodovano je određenim OPG-ima i Obrtima.Dok su velika većina malih braniteljskih Zadruga isto tako mali proizvođači u poljoprivredi onemogućeni da se prijave na natječaj jer im se uvjetuje da moraju imati zaposlene radnike.Takav odnos i nerazumjevanje je neodrživo jer se radi o malim proizvođačima koji nemaju potrebe, a niti financijske mogućnosti da plaćaju radnike. Ne želimo vjerovati da se gore navedenim pravilnikom planirano pogodovalo određenim skupinama većim OPG-ima i Obrtima ,već se nadamo da se sve to dogodilo zbog nepoznavanja načina rada i funkcioniranja Zadruga. Stoga molimo zakonodavca da što prije ispravi nepravdu nanesenu braniteljskim Zadrugama člankom 4 i stavak 4 u navedenom pravilniku te da kriterij za prijavu na natječaj za pod mjeru 4.1 i predstojeću pod mjeru 4.2 Fonda za ruralni razvoj bude isključivo ekonomska veličina, a ne organizacijski oblik poslovnog subjekta.Što znači da se omogući  malim braniteljskim zadrugama u poljoprivredi sudjelovanje na natječaju bez obzira imali oni predznak u svome nazivu OPG, OBRT ili ZADRUGA. Nadamo se da će se konačno probuditi naše institucije posebno Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatskih branitelja kod zaštite malih braniteljskih Zadruga jer ovakvi pravilnici dovode u pitanje uopće njihov opstanak. Pitamo se jesu li uopće svjesne navedene institucije kako svojim pogrešnim pravilnicima i nečinjenjem i dalje sudjeluju u  devastaciji hrvatskog sela i iseljavanju  mladih obitelji ili to rade namjerno u što još uvijek ne želimo vjerovati. Apel malih braniteljskih Zadruga  BRANITELJSKA ZADRUGA: Drugima opraštaju milijune, a nas tjeraju u stečaj zbog 6000 kuna

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.