Armada se pojavila iznad sjeverne tribine na Rujevici s prekriženom crvenom komunističkom petokrakom

25.09.2020. 11:32:00

Klub navijača Rijeke, Armada, pronašo je način za navijanje, pa su tako navijali iza sjeverne tribine.

Izvjesili su hrvatsku zastavu s natpisom Riječani, ali i zastavu s prekriženom petokrakom.

“Gazi, gazi crvene”, uzvikivali su.

“Obersnel, Obersnel, pičko jedna smrdljiva, pi*ko četnička, mi te mrzimo”, poručili su prosvjedujući protiv komunističke crvene petokrake koja je postavljena na riječkom neboderu.

“Samo se u Obersnelovoj Rijeci ružinave petokrake još uvijek mogu prodavati pod umjetnost”

Podsjetimo, na području Republike Hrvatske nakon završetka Drugoga svjetskog rata dogodila su se masovna ubojstva počinjena pod simbolom crvene petokrake, a zločini su nastavljeni i tijekom Domovinskog rata.

“To je jasan simbol komunizma, jednog totalitarnog sustava. Bez obzira što su ti ljudi koji su tad ulazili u Rijeku pod tim simbolom konačno donijeli priključenje Rijeke Hrvatskoj, odnosno tadašnjoj Jugoslaviji, ostaje činjenica da je isticanje tog simbola zapravo veličanje komunizma.Takva zvijezda je, koliko znam, stajala na istom tom mjestu i 50-ih godina. Dakle, nije postavljena odmah 1945., baš kada je došlo do tog oslobođenja, nego puno kasnije. Dakle, to je vraćanje u doba komunizma i jasno veličanje tog totalitarnog sustava. Govoriti o nekakvoj umjetnosti je zapravo poraz zdrave pameti.” rekao je ugledni povjesničar s Hrvatskog instituta za povijest, dr. sc. Mario Jareb u razgovoru za Narod.hr.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto: Snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.