Ateisti i agnostici napadali vjernike koji su sudjelovali u pobožnosti križnog puta na Knežiji

31.03.2018. 12:12:47

GOVOR MRŽNJE
Na Veliku srijedu (28. ožujka 2018.), u vremenu 20:00 – 22:00, skupina od oko 600 vjernika župe Blažene Djevice Marije Pomoćnice iz zagrebačke Knežije, ulicama župe molila je pobožnost križnoga puta. U samoj pobožnosti sudjelovalo je dosta roditelja s malom djecom, školske i predškolske dobi, a sve je bilo uredno prijavljeno policiji. No, skupina građana okupljena u Facebook grupi "Ateisti i agnostici Hrvatske", pokazala je mržnju i poticala na nasilje prema vjernicima koji su sudjelovali u pobožnosti. Na jednom je mjestu tijekom pobožnosti križnog puta došlo do incidenta jer je netko iz svoga stana na ulicu izlio hladnu vodu, ističe župnik don Ivan Šibalić. Ovo je primjer samo jednog komentara punog mržnje prema vjernicima koji su građani u toj Facebook grupi napisali: "Evo samo nekih prekršaja koje čine,osim što su ludi zombiji.Remećenje javnog reda i mira, govor mržnje i ugrožavanje osnovnih sloboda građana na izbor i miran dom. Plašenje djece. Komunalni prekršaj jer prljaju javnu površinu .Okupljanje građana bez dozvole. Nametanje svojih svjetonazora silom, i pojavom ovakvom,po noći jer znaju da to asocira na kkk i na kristalnu noć i znaju da kod normalnih ljudi ovakva pojava izaziva zabrinutost. Dalje, molitva i propovijed izvan prostora predviđenog za tu djelatnost,ometanje prometa…..", piše Narod.hr. Među komentarima, objavljenima na navedenoj stranici bilo je i ozbiljnih prijetnji, poput pozivanja da se vjernike  zalijeva vrućom vodom,  vrućim uljem, urinom..., a jedan od komentatora je otišao toliko daleko da je prijetio "skidanjem kalašnjikova s tavana".

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.