Autom do Lastova 1.200 kuna, ljetovanje u Tunisu 2.500 kuna

01.06.2013. 21:37:12

Trajektne karte od danas su skuplje za 20 posto. Otočani kažu - skuplje karte blokiraju turizam. Sezonske cijene na snazi će biti za vrijeme ljetnog plovidbenog reda prema otocima, sve do kraja rujna. Skuplje karte plaćat će turisti, dok za otočane ostaju iste kao u zimskom razdoblju. Novo poskupljenje i jedne i druge očekuje već za mjesec dana, kada će biti uvedene veće cijene za brzobrodske linije. >> Pokrenuta inicijativa 'Bicikle na otoke' 'Mislim da to čini otoke nedostupnima. Pogotovo jer linije prema otocima nisu česte', rekao je Elvis iz Slovenije. Iako se ova sezonska poskupljenja na njih ne odnose, otočani nisu zadovoljni. Kažu da im skuplje karte blokiraju turistički razvoj i odbijaju strance od putovanja na otoke. Evo slikovitog primjera. Da bi stigao automobilom na ljetovanje do Lastova, turist će za povratnu kartu do Splita potrošiti nevjerojatnih 1.200 kuna, a da nije ni kavu popio. Usporedbe radi, 2.500 kuna stoji ljetovanje u Tunisu, i to punih 8 dana uz uključenu avionsku kartu. Da poskupljenje trajektnih karata nije dobar potez slažu se i domaći. 'Velika većina turista neće se usuditi doći na otoke jer je preskupo', rekao je Šime s otoka Ugljana. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.