BAČIĆ O VJEŠANJU SRPSKIH ZASTAVA! POKAZAO ZUBE VUČIĆU! Stigla oštra poruka: Problem nastao na pitanju o Pupovcu!

14.09.2021. 17:33:00

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je u utorak kako je poziv srbijanskog predsjednika Aleksandara Vučića „Srbima iz svih srpskih zemalja“ da 15. rujna izvjese srpske zastave, ma gdje živjeli, provokacija.

“Očekujem da će poštivati zakon”

“Ocjenjujem da je to provokacija i neprimjereno, tim više što se radi o kršenju zakona”, rekao je Bačić novinarima u Hrvatskom saboru, podsjetivši da je Zakonom o javnom redu i miru nedopušteno isticanje zastava drugih država.

Poručio je kako očekuje od pripadnika srpske zajednice da poštuju zakon. 

„Očekujem da će naši sugrađani, i pripadnici srpske zajednice u Hrvatskoj, poštivati njen zakon“, kazao je Bačić i naglasio kako mu je neprimjereno i neprihvatljivo da „predsjednik Republike Srbije poziva građane Republike Hrvatske, pa ako hoćete i pripadnike srpskog naroda i srpske zajednice u Hrvatskoj, da 15. rujna izvjese u Hrvatskoj zastave Republike Srbije“.

Nije htio komentirati Pupovca

Na pitanje hoće li policija to nadzirati, Bačić je rekao kako nema potrebe za ičim posebnim budući da nije teško provjeriti je li netko na svom prozoru izvjesio zastavu druge države.

Također, ne slaže se s tvrdnjama da je Vlada mlako reagirala zbog koalicije HDZ-a i SDSS-a. Nije htio komentirati izjavu Milorada Pupovca koji je rekao kako bi pripadnici srpske zajednice trebali imati pravo izvijesiti i srpsku zastavu te da Vučićev poziv shvatio kao ohrabrenje, a ne nametanje.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./FOTO: B. P./ATAImages

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.