Bačić poručio Bernardiću da je frustriran jer mu se članstvo stranke sastaje iza leđa

30.01.2019. 11:41:46

Na početku nastavka 11. sjednice Sabora dogodilo se verbalno prepucavanje između šefa Kluba zastupnika HDZ-a Branka Bačića i predsjednika SDP-a Davora Bernardića. Bernardić je prvo zatražio odlazak Vlade u svom istupu. "Svjedočimo stvaranju lažnih vijesti od strane Vlade", rekao je predsjednik SDP-a, Davor Bernardić i pozvao se na Plenkovićevu izjavu po kojoj nije vidio dokument koji otkriva istinu o američkim upozorenjima o F-16 zrakoplovima. "Andrej Plenković optužio je američkog veleposlanika da laže, a prava je istina da Plenković nastavlja lagati", ističe Bernardić, naglašavajući kako su predstavnici Vlade bili upoznati s uvjetima ugovora, ali su lagali da nisu. "Zašto je premijer Plenković inzistirao baš na kupnji tih aviona? Možda baš zato što je bivša firma ministra Krstičevića trebala dobiti posao održavanja aviona". "Nema govora o odgovornosti ministra Krstičevića ili hrvatske Vlade za neuspjeh kupnje zrakoplova F-16", rekao je HDZ-ov Branko Bačić, dometnuvši kako porezni obveznici tim neuspjehom nisu ništa izgubili. "Kad god napadne HDZ, SDP-u pada rejting, a članstvo se Bernardiću iza leđa sastaje s bivšim predsjednikom stranke", dodao je, aludirajući na sastanak nekih istaknutih SDP-ovaca sa Zoranom Milanovićem. Bačić je dodao kako razumije želju SDP-a da ruši Vladu, a interpelaciju je nazvaosanacijom vlastite štete. "U proteklih 20 godina bilo je prilika da se Vlade odluče na nabavku zrakoplova. Podsjetit ću i na blamažu SDP-a i posao s Ukrajinom u vezi MIG-ova. Dakle bilo je prilika za bivše Vlade, pa to nisu napravile. Ovaj posao s Izraelom je napravljen transparentno", zaključio je Bačić.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.