Bajić pustio na slobodu još jednog četnika - pucanje po hrvatskim civilima nije ratni zločin?

05.11.2013. 08:55:20

Nekadašnji oficir JNA Slobodan Dotlić, koji je 18. listopada 2013. uhićen prilikom ulaska u Hrvatsku na temelju presude iz 1993. godine za ratni zločin iz 1991. godine, kao i svako drugo srpsko nevinašce brzopotezno je pušten na slobodu. Po staroj dobroj navadi antifašiste Mladena Bajića i DORH-a, njegov antifašistički subrat Dotlić pušten je na slobodu 30. listopada, dvanaest dana nakon uhićenja, nakon što je DORH, kao i uvijek, preimenovao kazneno djelo ratnog zločina u kazneno djelo oružane pobune za koje vrijedi amnestija. Inače je Slobodan Dotlić optužen (i u odsutnosti osuđen) da je iz vojarne JNA u Gospiću 1991. godine s grupom oficira izdavao naredbe i pucao po stanovništvu u tom mjestu i civilnim objektima. U međuvremenu je ishodio rješenje hrvatskog suda za obnavljanje sudskog postupka, ali je i dalje bio na tjeralici. Bez ikakve namjere da se prejudicira Dotlićeva krivnja ili nevinost, nevjerojatna je drskost i bljutavost Bajića i DORH-a da ih ni u ovom slučaju nisu zanimale činjenice, odnosno je li Dotlić zaista pucao po hrvatskim civilima 1991. godine u Gospiću. Ne, Bajiću se nije dalo čak ni utvrditi istinu, bilo mu je jednostavnije prekvalificirati pucanje po civilima iz ratnog zločina u "oružanu pobunu", pa se ništa drugo ne može zaključiti nego to da za Mladena Bajića pucanje po hrvatskim civilima nije ratni zločin. Bravo, Bajiću. Jedva čekamo da uletiš s optužnicom za Perkovića kako ga ne bi trebali izručiti Njemačkoj na pošteno suđenje. Vjerojatno ćeš oboriti brzinski rekord u puštanju na slobodu antifašista koji tu i tamo pucaju i kolju Hrvate. Možda uz prekvalifikaciju iz teškog ubojstva u "nepravilno držanje sjekire." Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.