BALKANCI: Njemačka policija nije mogla vjerovati što su Srbi napravili u parku

08.05.2018. 16:47:23

Berlinsku policiju dočekao je u nedjelju neobičan šokantan u parku Friedrichshain u Berlinu. Balkanci su napravili ozbiljnu štetu,a polcija nema zakona kako ih kazniti Skupina Srba odlučila je proslaviti Đurđevdan i hladnim Nijemcima donijeti malo balkanskih običaja te su okrenuli čak 12 janjaca na ražnju usred parka. Policajci su bili šokirani kad su primili dojavu o ‘roštiljadi’ u parku, a za pomoć pri rješavanju problema morali su pozvati i vatrogasce. Berlinska policija taj događaj popratiti je na društvenim mrežama. Srbi su morali razmontirati improvizirane ražnjeve, a dobili su i strogo upozorenje te su uz to imali dovoljno sreće da ih policija zbog ”dobre suradnje” nije prijavila. Policajci su ipak morali uzeti podatke zbog pisanja izvješća uredu za javni red u Friedrichshain-Kreuzbergu koji nije radio u nedjelju tako da veselo društvo iz BiH još čeka odluku kolike će novčane kazne dobiti. Problem bi mogao  nastati jer njemačkom zakonu nema odredbe koja obrađuje to kazneno djelo. Zakonodavci nisu mogli ni zamisliti da bi netko u parku u gradu naložio roštilj i pekao janjce pa to nisu ni unijeli u zakon. No, Nijemci su to, snaći će se oni i uzeti novac za intervenciju policije i vatrogasaca, sanaciju štete u parku i uznemiravanje građana. Nešto slično, sredinom 90-ih zabilježila je švedska policija kad je u tu zemlju uselio veći broj  izbjeglica iz ratom zahvaćene BiH.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.