Banda je ponovno pravaše zadržala ispod izbornog praga

17.09.2016. 18:55:25

PRAVAŠKA SCENA: OSNIVA SE ŽIVI ZID ANTE STARČEVIĆ Bili su to još jedni lažni izbori u lažnoj demokraciji. Nije glasovala niti polovica državljana Hrvatske. Zapravo je glasovala samo četvrtina Hrvatske, dok su ostali “glasači” posuđeni iz “neažuriranih” biračkih popisa

Imamo značajne promjene nabolje. Strani vlasnici “naših” medija zabranili su pristup presicama koalicije Pomak, odnosno svim predizbornim okupljanjima povijesnih pravaških opcija HSP i HČSP. I to je taj Pomak nabolje, jer je u prvim godinama “samostalne” RH, država glavne pravaše ubijala. Tako je udbaška i komunistička banda za pravaše vezala osjećaj ugroze i straha, pa su uskoro zastupnički potonuli. Danas se “ljutih pravaša” ne boji baš nitko. Da su Franjo Tuđman, Gojko Šušak, Josip Manolić i Josip Perković bili malo strpljiviji, pravaši i HOS-ovci Ante Paradžik i Blaž Kraljević izvršili bi samoubojstvo. Država ne mora likvidirati branitelje, jer sami na sebe dižu ruku, a mnogi počine samoubojstvo na izborima, tako da zaokruže HDZ. Zanimljivo, strah od domoljubnih samoubojica ipak postoji. Jer, ako se ponovno dostojanstveno usprave, mogli bi postati kamikaze. Zaista, zaista, zašto se branitelj jednostavno ubije? Umjesto da ode veličanstveno, tako da za sobom povuče nekog istaknutog saborskog zastupnika, ili nekog ministra, ili nekog “znanstvenika” u protuhrvatskoj misiji? Ako u ovo vrijeme svakakvog terorizma dođe do nasilja i prema saborskim zastupnicima, moglo bi se dogoditi da Sabor pravašima otvori vrata.

Živi zid Milan Bandić

U ovo sveto doba godine, kada se muslimani posve razumno poklanjaju Apsolutu na kozmički prihvatljivom mjestu, kod Svetog meteorita u Meki, kod nas se sirotinja zavlači u kante za smeće. Tko pronađe spasonosni zalogaj, uvjeren je da je osobno sreo Jehovu. Sirotinja ne izlaze na izbore, pa su prežderane interesne skupine komotno podijelile plijen. Udbaši su osvojili 61 mandat, komunjare 54, dok je nova tuđa mreža Mosta stala na 13 zastupnika, 6 manje nego na prošlim izborima – toliko je preuzeo Mrtvi zid na konto preživjelih frankera. Ivanu Lovrinoviću i Goranu Aleksiću dogodila se ona narodna: tko sa djecom legne, popišan se budi. Koliko sam osobno vidio, ti su posve ozbiljni ljudi prolazili koalicijski test preuzimanjem najmanjeg Sinčića. Onaj političar čije se odjelo pokazalo nepromočivim, ili nije uočio da je popišan, ulazio je u koaliciju. Juri Martinoviću dogodilo se da ga zapiša opaka beba Ivan Pernar. Martinović nije prošao u Sabor zbog objeda koje su “procurile” baš iz “partnerskog” Mrtvog zida.

Bilo je prirodno da se pokret Živi zid na vlasti pretvori u stranku Mrtvi zid. Još su mladi, a u Dalmaciji ih već zovu Zidina – ruševina. Od pravih zidara u Sabor ulazi dvoje supružnika, koliko je zamalo ušlo iz sandučić ponude Pametno. Ja i moja supruga nećemo podržati nikoga – vele nam supružnici. A partizanština je prijeizborno koaliranje. To opet znači da će se Mrtvi zid raspasti, onako kako se dogodilo nakon prošlih izbora, kada Ivan Sinčić nije trgovao sa svojim mandatom. Nitko drugi iz Živog zida nije zgrabio neku fotelju, pa je došlo do pobune, a rezultat su nove stranke: Živi zid Ivan Vilibor Sinčić, Živi zid 365 IVS, a kako čujem, Ivan Tepeš namjerava registrirati Živi zid Ante Starčević, koji je novom HDZ-u prihvatljiv. Kada sve to zbrojim, nedostaje mi samo Berlinski zid. Tko je njega srušio, ispao je teška budala.

Ivanu Sinčiću, koji je jučer osnovao stranku, omakla se izjava kako su mu se nudile tamo nekakve stranke, a HSP je među Hrvatima već 150 godina. Osim toga, HSP je bio više zainteresiran za koaliciju s frankerima, koji nisu glasovali za Ivana Sinčića, nego su svoj glas dali Goranu Aleksiću, čelniku udruge Franak, i profesoru Ivanu Lovrinoviću, savjetniku udruge Franak. I još su pravaši izborno potopljeni tako što su iz Beograda i “srpskih” naselja u Hrvatskoj pokrenute međunacionalne tenzije, a dva dana uči izbora srpski su nekrofili “ekumenski” ustoličili nekakvog pravoslavnog antipapu, baš u Zagrebu, a onda i na prostoru jugoslavenskog logora Jasenovac. Birači su progutali dvojbu Plenković ili Milanović, a to se svodi na isto – nastavlja se reokupacija Hrvatske nevojnim sredstvima. Uskoro će i Partiju preuzeti namjesnik iz Bruxellesa, ako to Milanović nije. Sve se odvija kao u Isusovo vrijeme, kada je Rim na svome dvoru “europeizirao” idumejsku lozu Herod i vratio je Židovima i drugim Izraelcima kao novu izraelsku kraljevsku lozu, a Izraelci su rekli Ne i u Galileji slijedili Isusa kao svog izraelskog kralja. Veleizdaja je na sve strane, a Isus ne dolazi? Niti da obiđe Kevu u Međugorju.

Lažni domoljubni mediji

Posebno je bilo indikativno ponašanje “desnih” medija, onih koji za konkretne novce prodaju svoj lažni antikomunistički profil. Uvijek sam mislio da je neosjetljivost Velimira Bujanca na neke domoljubne zahtjeve posljedica nekakve domoljubne ljubomore. Kao, on će nama otvoriti oči. To mi se činilo nekako sumnjivo, nevjerojatno, jer neki od nas vuku za sobom cijela stoljeća. Istinski domoljub Jure Šimić, osnivač prvog ogranka HDZ-a nije kod Bujanca dobio termin, iako su Šimiću montirali suđenje za ratni zločin, što se računa u atraktivne teme za TV Bujicu i slične nominalno domoljubne projekte. Tako je Jure Šimić zaboravljen i prepušten pravosudnom nasilju u okvirima srbijanske jurisdikcije nad “samostalnom Hrvatskom”. Navodno je jedan istaknuti pravaš platio preko 20.000 kuna da se pojavi kao gost TV Bujice, za predizborne potrebe. Znate, tri bujice tjedno čine potok, a mjesečno teče cijela rijeka, da bi na njoj na kraju doplovila Udba, kao i 90-ih. Hrvatska je poplavljena.

Priča se i da gostovanje kod Marka Juriča mora biti sponzorirano. Nisam stekao takav dojam, ali se nikada ne zna. Znate, i Jurič je otvarao vrata HDZ-ovim pravašima i HDZ-ovim viktimolozima. Predizborna kampanja usijala se prije službenog početka, naše dnevno novinstvo i glavne televizijske kuće, uključujući našu javnu televiziju, koju svi plaćamo, pa i pravaši, promovirali su opcije koje su evo podijelile plijen, a Bujanac i Jurič ostali su na duljem odmoru. Je da Domovina zove, ali ne toliko da se žrtvuje zasluženi odmor. HDZ-u je pasalo da se “domoljubna” fronta prilagodi mlakom Idumejcu Andreju Plenkoviću. Herodi su bili veliki graditelji, a Plenković i njegovi vjerojatno će provesti novi korak u smislu razgradnje hrvatske nacionalne države. U našem susjedstvu kreirana je nova srpska država, a naša jedina Hrvatska zajedno s pravašima odlazi u povijest. Zamislite da je na Idumejce čekala obrana Vukovara.

Tajna kontrole medija je u tome da kontrolirate one medije za koje Javnost drži da su neovisni. Tajna kontrole izbora je da pronađete partnera za kontroliranu kontrolu. Nakon što je izgradila određen domoljubni ugled u direktnoj referendumskoj demokraciji, udruga U ime obitelji na prošlim se parlamentarnim izborima pojavila pod labelom Projekt Domovina i omanula. Za veće izlaznosti od ove, osvojila je dvostruko manje glasova od sandučić ponude Pametno. Željka Markić dozvala se pameti i ovaj put ide na podjelu vlasti, odnosno kontrole, ulazeći u prostor Gonga, koji uzima naše novce ali ne obavlja ono što se od te udruge očekivalo. Navodno su 300 aktivista udruge U ime obitelji bili promatrači na ovim izborima, i tako im dali prolaz, a ono se iz aviona mogu prepoznati namještanja. Sve se svodi na konstataciju Vinka Vukadina: tko je 90-ih glasovao za HDZ ili SDP, ostao je uz te stranke, jer nitko ne želi samom sebi priznati da je pogriješio. “Dvostranačje” je već tada cementirano. Tako je na jednom glasačkom mjestu izašlo oko 1200 birača da bi nakon glasovanja nestalo oko 300 listića. Prava sitnica. Postavljeni su kratki rokovi za žalbe, koji prolaze prije objave svih rezultata. Hrvatima je zaista nabačena luđačka košulja. Možete li povjerovati da su HSP, HČSP, ABH i Obiteljska stranka zajedno u svim izbornim jedinicama ostali ispod 2 posto? Niti među ustašama nema ustaša? Malo morgen! Izbori se zasigurno namještaju, a za pokradene glasove pravaša nitko ne može optužiti institucije i poduzeća koji servisiraju izbore, jer je nad svima kadrovski i operativno postavljena auerola “zaštite od ektremizma”. Pravaški glasovi jednostavno su otišli drugima i prije primjene Hondtove metode. Tako HDZ pobjeđuje uz pomoć svojih vlastitih “pravaša” na krilima distanciranja od pravaštva, na krilima krađe pravaških glasova, a pod krađu pravaških glasova možemo podvesti i one pravaše koji su navedeni da ipak glasuju za druge opcije.

Stranke bez stranačkih profila

Politička nekultura pala je na svoje najniže grane. Nitko ne poštuje baš nikoga. Nitko ne poštuje niti svoj vlastiti profil. Tako je “reformirani HDZ” bez srama grabio politički prostor pravaša kreiranjem “ustaše Zlatka Hasanbegovića”, koji je govoreći sporo u smislu te osjetljive uloge pažljivo gradio takav image, a onda se stjeran u kut glatko očitovao protiv ustaškog režima u NDH, bez zastajkivanja u govoru. Hasanbegović se ponio po onoj komunističkoj maksimi “moram u Partiju, ako želim postati direktor”, i stoga ne vjerujem da je zaista ustaša, niti blizu. Može se reći da je jedan od pokaznih ustaša, kreiranih u TV Bujici i na TV Markovom trgu. Slično je pletenice djevojčica usmrćenih u Hudoj jami prezentirala HDZ-ova Bruna Esih, koja dobro izgleda, koja je zaista civilizirana, ali se pitamo zašto se na televiziji nisu pojavile žene koje su istinu o Hudoj jami odrobijale? Jako je zanimljivo da glede viktimologije nitko više ne treba pravorijek profesora Zvonimira Šeparovića. Znate, mogao bi svojim pojavljivanjem na TV-u iritirati novo liberalno HDZ-ovo izborno tijelo. Da se što više usitni politička ponuda na desnici, HDZ je odgurnuo od sebe pravašku frakciju HSP AS, da glavinja okolo poput ustaša na putu prema Bleiburgu. Sve je poslužilo za ometanje koalicijskog objedinjavanja svih pravaša, kakvo su planirali HSP i HČSP, zajedno s pokretom U ime obitelji i udrugama Franak i Kreda – Ivan Pandža i Daniel Srb pokušali su okupiti sve opcije koje su iskazale neovisnost u odnosu na HDZ i HSP. Ivan Tepeš dao je ostavku na poziciju predsjednika HSP AS, što znači da će HDZ naći načina da nagradi njegove usluge, sve ponovno za potrebe gušenja alternative na desnici.

SDP nije izgubio izbore. Dovoljno je da se iz te stranke povuku Zoran Milanović i Nenad Stazić, i imamo tu takozvanu velekoaliciju za veleprodaju i za veleizdaju. Netko tko vlada u sjeni pokrenuo je seriju smjena na čelu HDZ-a i SDP-a, onih čelnika koji ne žele međusobno koalirati, pa će uskoro Most postati prošlost, suvišan, osim ako u svoje redove ne primi nekog eurozastupnika, recimo Idumejca Jozu Radoša. Zanimljivo, najtočnije prognoze izbornih rezultata stigle su iz Agrokora. Tu su “domaću” kompaniju najvjerojatnije kroz kredite ispod žita preuzele strane banke. Kaže se da su Željko Rohatinski i Zdravko Marić stigli iz Agrokora. Kako su stigli u Agrokor?

Domaće klasično i drugo podzemlje umreženo je na ono inozemno, ono svjetsko, koje brani dominaciju krupnog kapitala, pa se HDZ i SDP nisu žešće natjecali za simpatije birača, nego su nabacivali za koliko će postotaka povećati izdvajanje u II. mirovinski stup. Naime, mi smo jedina zemlja u svijetu koja je zadržala taj oblik privatizacijske pljačke, koja nam godišnje iz bruto plaća prebacuje 5-6 milijardi kuna u fondove u vlasništvu banaka, sve na bazi obećanja za svijetlu budućnost, dok se istodobno, svake godine, skupo zadužujemo kod tih istih banaka za odgovarajuće krpljenje I. mirovinskog stupa, koji stvarno namiruje mirovine. To je zona eliminacije, koja je iz Mosta izbacila profesora Lovrinovića, pa je ovaj put šutio o toj pljački, i ponovno ušao u Sabor, i ponovno će izvisiti kada tu temu ponovno otvori, na razini “konstruktivne oporbe”. Koalicija Pomak izjasnila se protiv II. mirovinskog stupa i to je glavni razlog zašto nije prešla izborni prag. Zanimljivo je nesnalaženje kod onih SDP-ovaca koji žele novu ekipu. Teško je dokučiti tko dolazi na čelo Partije, ali Mirando Mrsić i Ivica Vidović ostaju u vrhu, zapravo na dnu te kaljuže, jer su umočeni u kreiranje i zadražavanje II. mirovinskog stupa. Isto tako, koalicija s Hreljom ostaje, jer je i šef umirovljeničke stranke (!) srcem ili hravtskom lisnicom žestoko uz II. mirovinski stup, koji srcem ili hrvatskom lisnicom, odnosno pameću i novčanikom, podržava i “neovisni” analitičar Velimir Šonje. Dopušteno je da zastupnici HNS-a podrže vladu HDZ-a, jer i HDZ podržava II. mirovinski stup. Da eliminirate pravaše u Hrvatskom saboru dovoljno je postaviti ekonomsku i/ili okupacijsku matricu koja isključuje sve pravaše i sve domoljube.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.